Giresun Sanat

3,5 YILINI DEĞERLENDİREN BAŞKAN ŞENLİKOĞLU YAPTIKLARI VE YAPACAKLARINI AÇIKLADI

3,5 YILINI DEĞERLENDİREN BAŞKAN ŞENLİKOĞLU YAPTIKLARI VE YAPACAKLARINI AÇIKLADI
27 kez
20 Ekim 2022 - 16:18

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, belediyeye ait Kale Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında görevde bulunduğu 3,5 yıllık süreçte Giresun’da yaşanan değişimi tek tek anlattı. Başkan Şenlikoğlu, ‘Vizyon 2028’ misyonuyla göreve talip olurken vaat ettiği tüm projeleri şehre kazandırmak için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini paylaştı. Ayrıca seçim döneminde hazırladığı projelerin yer aldığı kitapçığı göstererek bu projelerin büyük çoğunluğunun gerçekleştiğini ve gerçekleşmekte olduğunu ifade etti.

Geride kalan 3,5 yıl içerisinde projelerin bitiş zamanı hesaplamalarına göre 359 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Şenlikoğlu: “Güzel şehrimiz Giresun’umuzda kıymetli vatandaşlarımızın hizmetkarı olduk, gururluyuz ve oldukça mutluyuz. Halkımıza hesap vermeyi borç olarak bilmiş oluyoruz . Şehrimize kazandırdığımız projelerin bugünkü değeri ise 1 milyarın üzerindedir.” dedi.

Belediye Başkanlığı adaylığıya beraber hazırladığı proje kitapçığında vaat edilen projeleri tek tek basın mensuplarıyla paylaşan ve bu projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini anlatan Şenlikoğlu “Biz şehrimizde Belediye Başkanlığına aday olduğumuzda vatandaşımıza bu projeleri yapacağımızı vaat ettik ve onların takdiri ile bugün karşınızda bu güzel Giresun’un Belediye Başkanı olarak bulunuyorum. Bizleri bu göreve layık gören vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin büyük bölümünü geride bıraktığımız 3,5 yılda hizmete sunduk. Vaat ettiğimiz ve kalan projelerimizin hepsi için ise şehrimizin imkanlarının ötesinde Ankara ile de yakın ilişki kurarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ilgili bakanlarımızın ve milletvekillerimizin desteği ile ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Şenlikoğlu muhalefet tarafından yapılan eleştirilere yönelik: “Zaman zaman böyle bir takım gündemler ortaya atılarak tartışmalar içerisine çekilmek gibi bir çaba var, ancak bizim işimiz tartışmak değil, icraat yapmak.” dedi. Kamuoyununda yanlış bilgilerin paylaşıldığını ifade eden Şenlikoğlu; “Giresun Belediyesi arsa satıyor diyorlar. Peki 10 yıllık CHP belediye yönetiminde sattığınız arsaların parasıyla ne yapıldı? Görev süreniz boyunca ne yapıldığını sorduğumuzda biz cevap bulamıyoruz. Gazi Caddesin altını betonladınız, Atapark’ın altını betonladınız. 2009-2019 yılları arasında 8 dönüm arazi kamulaştırarak belediyeye kazandırmışsınız. Biz ise 20 dönümü kamulaştırmak üzere belediyeye toplam 534 dönüm arazi kazandırdık. Sizler 10 yılda 32 dönüm arazi satmışsınız, bizim ise 3.5 yılda sattığımız arazi miktarı 13,5 dönüm. Biz bunların karşılığında ise şehrimize 359 milyon lira yatırım yapmışız. Buda projelerin tamamlandığında belirlenen rakam. Bugünkü karşılığı ise 1 milyar 100 milyon. Ayrıca devam eden projelerimizin maliyeti ise 600 milyonu buluyor.

Ben hesap vermeye hazırım. Şehrimizde yapılan işleri teker teker sorun. Bizi eleştirenlere söylediğiniz yeri gidin bulun desem bulamazlar. Eğer konuşuyorsanız belgeli konuşun. Söylenecek çok şey var. Mesele tartışmak değil, yaptığımız işler. Bizim seçim öncesinde hazırladığımız Vizyon 2028 adlı bir kitapçığımız var. O kitapçıktan bizi takip etsinler, yaptıklarımızı görsünler, bizi kitapçıkla eleştirsinler.

Herkes seviyesine göre konuşuyor. Belediye başkanına nasıl hitap edeceğini bilmiyorsan, o koltukta oturma. Benim ahlaki seviyem bu tür ithamlara müsaade etmiyor. Beni sevmeyebilirsin, belediye başkanını sevmeyebilirsin, ancak bu şehrin Belediye Başkanlığı makamına ve dolayısıyla halkına saygısızlık yapma, ayıptır. Kıyıda köşede kalmış çukurlardan medet umarak eleştirmek istiyorsan yap. Vatandaş kimin ne olduğunu çok iyi biliyor, Giresun halkı en iyi hakemdir.”

Başkan Şenlikoğlu, basın mensuplarından gelen teleferik projesi sorusu üzerine: “Bu proje belediyenin imkanları ile yapabileceğimiz bir proje değil. Projemizin etüt ve genel çalışmalarını yaptık, yap işlet devret modeli için yatırımcı arayışımız sürüyor.” cevabında bulundu.

Şenlikoğlu Gazeteciler Derneğine söz verdiği dernek binası için de Sokakbaşı projesi kapsamında bina tahsis edileceğinin müjdesini verdi. Bu müjde basın mensupları tarafından alkışlarla karşılandı.

Kamuoyunda sıkça konuşulan dal – çık projesine de değinen Şenlikoğlu, projenin yatırım programına alındığını belirterek, Ankara ile temaslarının sürdüğünü hedeflerinin seçim öncesinde kazmayı vurmak olduğunu bildirdi.

Giresun’u geliştirmeye, güzelleştirmeye söz verdiklerinin altını çizen Şenlikoğlu, yapılan, devam eden ve planlanan hizmetleri kademe kademe aşağıdaki başlıklar altında paylaştı.

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU DÖNEMİNDE TAMAMLANAN PROJELER;

Pazar Caddesi “Prestij Cadde”, Bulancak Durağı ve Şehir Girişi, Plajlar Bölgesi 1. Etap, Sahil Yolu Meydan Aydınlatma, Bilgi Evi “Aksu, Kumyalı, Çıtlakkale”, Sosyal Girişimcilik Merkezi, Kale Aydınlatma Çevre Düzenleme, Belediye Hizmet Binası (4 Hizmet Binası Tek Çatı Altında Toplandı), Nihat Bey Caddesi “Prestij Cadde”, Yöresel Ürünler Pazarı  (3 Mahalle)  (Çınarlar, Hacısiyam, Güre Mh.), Cephe Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma, Kale Sosyal Tesisleri, Makine İkmal, Bakım Onarım Temizlik İşleri Fen İşleri Şantiye, Jeoradar Sistemi ( Altyapının yüzde 60’ı sayısallaştırıldı), Aksu Şehir Hastanesi Sosyal Tesis, Yeni Şehir Mezarlığı, Araç ve İş Makine Alımı (21 adet ), Sportif Alanların Belediyeye Devri, Gedikkaya Mahallesi Çöp Rehabilitasyon (1.Etap), Hayvan Barınağı Bakım Onarım, Açık ve Kapalı Barkod Sistemli Malzeme Deposu,

DEVAM EDEN PROJELER

Millet Bahçesi ihalesi 13 Ekim’de yapıldı. Atıksu Arıtma Tesisi (Altyapı) %13’lük kısmı Belediyemize aittir. Üst Geçitlere Asansör, Asansör materyalleri takıldı, son aşamaya geçilecek. Kumyalı-Fatih Caddesi Yenileme. Engelsiz Yaşam Merkezi. Güre Gençlik Merkezi İhalesi yapıldı. Çocuk Trafik Eğitim Parkuru, Bölge Parkı ve Bilgi Evi Projesi Belediyemiz yapıyor. Kale Mevkii Restorasyon Çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Gemilerçekeği, Üçyakalar Balıkçı Barınağı Ulaştırma Bakanlığı tarafından Etüt ve proje ihalesi yapıldı. Zabıta Noktası (Gedikkaya). Semt Spor Sahaları Aksu-Çıtlakkale-Erikliman. Balıkçı Barınağı ve Su Ürünleri Merkezi Dolgu çalışmaları devam ediyor, yapım 2025 yılında bitirilecek. Doğu Park ve Galericiler Sitesi Rekreasyon. İhalesi yapıldı. Çalışmalar başlıyor. Bilgi Evleri Çıtlakkale Mahallesi. Sokakbaşı Hediyelik Eşya ve Meydan Düzenleme.  Aksu Hastane Karşısı Köprü Yapımı DSİ tarafından yapılacaktır. GİRMAR Market Debboy Mevkii. Gençlik Açık Ofisi (Debboy Mevkii). Turizm Danışma Merkezi (Botanik Park)

PLANLANAN PROJELER

Plajlar Bölgesi 2.Etap (Kültür Turizm Bakanlığı tarafından 2023 yılında yapılacaktır), Cin Ahmet Pazar Alanı ve Kentsel Dönüşüm, Sebze ve Meyve Toptancı Hali & Fındık Alım- Satım Yerleri), Cumartesi Pazar Yeri ve Otopark, Yöresel Üretim Fabrikası Ve Aşevi, Özgürlük Yolu Düzenleme, Armelit Şehir Hayvan Barınağı ve Çevre Düzenleme, Bulancak Durağı Atatürk Lisesi Arası Cephe Yenileme, 100 Yıllık İçme suyu (sondaj çalışması başladı ) , Sıfır Atık Tesisi Projesi, Fındık Müzesi Projesi, Güneş Enerjisi Sistemi (GES), Aksu Çöp Sahası Tahkimat, Bilgi Evleri, Gedikkaya Rekreasyon Alanı, Aksu Havzası Islah ve Çevre Düzenleme, Hayvan Pazarı ve Kesimhane, Sahil Bisiklet ve Yaya Yolu, Boztekke Caddesi Yenileme, Nizamiye Mahallesi Katlı Otopark, Erikliman Kavşak Yanı Dolu Alanı Düzenlenmesi, Ülper Beton Santral Kurulumu, Şehir Girişi Dal Çık Projesi.

TEMEL BELEDİYECİLİK HİZMETİ OLARAK GÖREV SÜRESİMİZCE YAPTIĞIMIZ DİĞER ÇALIŞMALAR

ÜSTYAPI

Asfaltlama 70 bin ton gerçekleşti. Yol Açma 23.000 m gerçekleşti. Beton Yol 18.000 m2 gerçekleşti. Taş Duvar ve Tahkimat 15.000 m2 gerçekleşti. Parke Yol ve Kaldırım. 177.150 m2 gerçekleşti. Ferforje (Korkuluk) 5.500 m gerçekleşti. Şev Güvenlik Tel Ağ. 1.409 m2 gerçekleşti. Kaldırım askı Beton 7.950 m2 gerçekleşti. Muhtarlık Evleri 5 adet yapıldı. Lento Yapılması 2.770 m yapıldı. Wc Tadilatı 19 adet yapıldı.

PARK VE BAHÇELER

Parklar; Mevcutta 54 park vardı. Hepsinin bakım ve onarımı yapıldı. 15 adet yeni park ve peyzaj alanı kazandırıldı. 14 adet yeni park ve peyzaj alanı projesi devam ediyor. Şehrimizde park sayısı 54 adetten 84 adete çıkmış olacak. Peyzaj Düzenleme; 65.000 m2 düzenlendi. Şehir Görselleri; 7 adet yapıldı.

ALTYAPI

Abdest Boru Değişimi 8.750 m değişimi. İçme Suyu Derin Kuyu 5 adet açıldı. İçme Suyu Şebeke, Terfi ve Abone Hattı 167.500 m hat çekildi. İçme Suyu Motor ve Malzeme Alımı 657 adet. Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 37.275 m hat çekildi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK

Maddi Yardım 415.000,00 TL gerçekleşti. Ayni Yardım 17.800.00,00 TL gerçekleşti. (Kırtasiye, Gıda, Kömür, Eğitim, Ekmek Fişi ve Diğer) Kitap Fuarı 110.000 kişi. Konser (Yerel-Ulusal) 225.000 kişi. (13 Ulusal, 120’ye yakın Yerel Sanatçı Konseri) Tiyatro 350 Sahneleme 86.000 İzleyici. Sosyal Market 1.924 Aileye, 21.881 Kıyafet. Evde Bakım ve Temizlik Hizmetleri 4.500 Engelli Aracı ile Ulaşım Hizmeti 1.700 Yaşlı Evine Temizlik. Gıda Yardımı 22.056 Gıda Kolisi (Ramazan Ayı Dahil) Ayrıca 130.000 Kişiyi Aşkın İftar Yemeği. Sosyal Kart 2021 10.063 Kişiye 458.736 Ekmek. 2022 7.403 Kişiye 280.611 Ekmek. Aşevi maliyeti. Gençlere internet hediyesi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...