Giresun Sanat

Kış Tedbirleri Toplantısı, Vali Ünlü Başkanlığında Gerçekleştirildi

Kış Tedbirleri Toplantısı, Vali Ünlü Başkanlığında Gerçekleştirildi
admin( ertan@giresundasanat.com )
10 kez
30 Kasım 2022 - 19:33

Sayın Valimiz Enver Ünlü başkanlığında, kış mevsiminde yaşanabilecek olaylarla ilgili ilimizde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü “2022 Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı” gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonunda 30 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantıya; Vali Enver Ünlü, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Giresun Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, TCSG 73. Bot Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl İdare ve Denetim Müdürlüğü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Karayolları 104. Şube Şefliği, DSİ 226. Şube Müdürlüğü, Giresun Çoruh EDAŞ İl Müdürlüğü, Giresun AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş, Türk Telekom İl Müdürlüğü,  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Kızılay Şube Başkanlığı, Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Giresun AKUT Derneği yetkilileri katıldı.

Kış Tedbirleri Toplantısında; kış mevsiminde oluşabilecek olumsuz hava şartlarında alınacak tedbirler görüşülerek bir dizi kararlar alındı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ünlü, toplantıda; İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 27.10.2021 tarih ve 167746 saylı (2021/5)  genelgesi kapsamında kış mevsiminde yaşanacak olaylar ile ilgili ilimizde alınacak tedbirlerin görüşülerek karara bağlanacağını belirtti.

Ülkemizin ve Giresun’un gerek doğa ve insan kaynaklı afetler açısından, gerekse diğer afetler yönünden tehlikeye maruz bir coğrafyada yer aldığına dikkat çeken Vali Ünlü “Bu afetler, insan ve çevre üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir, maddi ve ekonomik kayıplara neden olabilir, sosyal, ekonomik ve toplumsal yaşamı kesintiye uğratabilir ve kalkınmayı olumsuz biçimde etkileyebilir.

AFAD Başkanlığı, afetlerin gerçekleşme olasılığını ve gerçekleşen afetlerin zararlarını azaltmak için etkili ve verimli bir afet ve acil durum yönetim sistemi oluşturulması için «Afetlerde Türkiye’nin Ortak Gücü» olarak çalışmalarını planlamakta ve yürütmektedir.

Bu kapsamda yerleşim birimlerinde genel hayatı etkileyeceği ve kurumlar arası koordinasyonun gerektirebileceği değerlendirilen yoğun kar yağışı ve don kapsamlı meteorolojik uyarılarda, beklenen olayların öncesinde muhtemel can ve mal zararlarının önlenmesi/azaltılması, müdahale çalışmalarının daha etkin ve verimli yapılabilmesi amacıyla bu toplantı gerçekleştirilmiştir.

Bu toplantımızda; Önceki yıllarda meydana gelen olaylar göz önüne alınarak, özel önlem alınması gereken ulaştırma ve alt yapı tesisleri, yerleşim yerleri ve benzeri etkilenebilecek alanların belirlenmesi, alınan tedbirlerin ve hazırlıkların yeniden değerlendirilmesini yapacağız.

Birazdan ana hatları ile ele alacağımız konular üzerinde gerekli istişareleri yaparak, genel hayatı olumsuz etkileyebilecek risklerin azaltılması, kurumlarımızın tam bir koordinasyon içerisinde hareket etmelerinin sağlanması için gerekli olan tüm tedbirlerin alınması ve planlamaların yapılması için değerlendirmelerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Ünlü, toplantıda alınan kararların ilçelerde de uygulanacağını ve bu kararların uygulanmasının bizzat İlçe Kaymakamları tarafından takip edileceğini belirtti.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDERKEN KARLA MÜCADELE YAPILMAYACAK

Vali Ünlü, kış mevsimiyle birlikte kurumların yetki alanlarına göre yol ağı haritalarını hazırlayarak müdahale edilecek yerin, yol ağı dışında veya sorumluluk alanı sınırında olması durumunda, yol ağı en yakın ilgili kurumlar tarafından koordineli bir şekilde müdahale edilmesi, ana yolların açılmasının ardından tali yolların da açılması, tali yolun aciliyetine binaen öncelikle açılmasının gerekmesi durumunda, ana yolların açılmasını beklemeksizin müdahale edilmesini isteyerek, yoğun araç trafiği olmayan yollarda kar yağışı devam ederken acil durumlar dışında kesinlikle karla mücadele çalışmasının yapılmamasını istedi.

HASTA VE TABURCU EDİLEN VATANDAŞLARLA İLGİLİ KOORDİNASYON SAĞLANACAK

İl genelinde sürekliliği devam eden (diyaliz, doğum vb) hastaların, sorumluluk bölgelerindeki sağlık kuruluşları tarafından önceden tespitlerinin yapılarak, beklenen durum öncesinde gerekli tedbirlerin alınarak konu resmi ve özel sağlık kuruluşlarına, İl Sağlık Müdürlüğünce bildirilerek koordinasyonu sağlayacak.

Acil durum süreci devam ederken sağlık kuruluşları tarafından taburcu edilmesine karar verilen hastaların ikametgâhları (özellikle köylerde ikamet edenlerin) göz önünde bulundurularak, gerek görüldüğünde İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi ile koordine edilerek ulaşım bilgisi alınacak, taburcu süreleri tekrar gözden geçirilerek konu İl Sağlık Müdürlüğünce resmi ve özel sağlık kuruluşlarına bildirilerek koordinasyonu sağlanacak.

ASILSIZ İHBARDA BULUNANLARA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ya da 112 görevlileri tarafından yönlendirilen önceliklendirilmiş acil durum ihbarları için, yol açma çalışmalarında yetki alanı gözetmeksizin olaya müdahale edilecek olup karla mücadele kapsamında asılsız ihbarda bulunan ve mağduriyete neden olan vatandaşlara kabahatler kanununca yasal işlem yapılacak.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAYAN ARAÇLAR TRAFİĞE ÇIKARILMAYACAK

Kar lastiği olmayan, zincirsiz, takozsuz ve çekme halatsız araçların trafiğe çıkmaması için gerekli uyarılar yapılacak. Kolluk kuvvetlerince, tedbirsiz yola çıkan ağır vasıtalar özellikle uyarılarak, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemeye başladığı andan itibaren ise ulaşıma devam ettirilmeyip uygun alanlarda bekletilecek.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Uzun süreli elektrik kesintisi durumlarında haberleşmenin aksayabileceği (cep telefonu şarjı, gsm operatörlerinin enerjisiz kalması), hastaların mağduriyet yaşayabileceği (sağlık için kullanılan cihazların çalışmaması) gibi genel hayatın olumsuz etkilenebileceği düşünülerek, elektrik kesintilerinin en kısa sürede giderilebilmesi amacıyla, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. veya yerel elektrik sağlayıcı kurum ve kuruluşlarca trafolara ve enerji hatlarına müdahalede bulunacak personel ve araç gereçlerin planlamasının yapılarak, hazır hale getirilmesi ve mağduriyetlerin en aza indirgenmesi sağlanacak.

EVSİZ VE KİMSESİZ KİŞİLERİN BARINMASI SAĞLANACAK

Evsiz, mekânız ve kimsesiz kişilerin barınmaları; İl ve İlçe Belediyeleri veya İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanacak.

BALIKÇILAR SMS İLE UYARILACAK

Ani hava olaylarının (fırtına, aşırı yağış vs) Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından AFAD’a bildirilerek balıkçılara Kısa Mesaj (SMS) yoluyla uyarıda bulunulması sağlanacak.

SOKAK VE YABAN HAYVANLARININ OLUMSUZ ETKİLENMEMESİ İÇİN TEDBİR ALINACAK

Çetin kış şartlarında sokak hayvanlarını olumsuz etkilenmemesi için İl ve İlçe Belediye Başkanlıklarınca gerekli tedbirlerin alınarak vatandaşlar bilgilendirilecek, benzer tedbirler Valilik ve Kaymakamlıklarca da alınacak, yaban hayvanları içinde aynı şekilde ilgili kurumlar tarafından gerekli önlemler alınacak.

Genel hayatı olumsuz etkileyebilecek risklerin azaltılması için, kurumların tam bir koordinasyon içerisinde hareket etmeleri sağlanacak.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...