Giresun Sanat

Birkaç Ufak Bilgi…

Birkaç Ufak Bilgi…
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
54 kez
15 Aralık 2022 - 17:47
* Ayın 15’ine ulaştık ve İzler Dergisi’nin tatlı telaşı başladı. Ocak sayımızı hazırlıyoruz, yine ortaya iyi bir şey çıkacağa benziyor. Çünkü, planlama ve işbölümünü yapmışız, taa bir evvelki sayı matbaaya verildiği gün…
* Zam haberini vermek zorundayım. Dergimiz yeni yıldan itibaren 25 TL… Üzgünüm. Yapacak bir şeyimiz yok. Sorumlusu, malumunuz ben değilim.
* İş ahlakı gereği, eski abonelerimiz, elbette fiyattan etkilenmeyecek. Yenilere taksit falan yapacağız sanırım? Valla ben de bilemiyorum? Yıllık abonelik 600 TL’ye dayanacak gibi görünüyor… Maalesef yarısı kargo… 150’yi aşkın abonemiz var… Devletin bu derde bir çare bulması gerekiyor.
* Bencileyin, gençken, duvar gazetesi çıkarmış bir kardeşinizim. Onun bile 15 okuru var idi yahu! Demem odur ki, ne yapar eder, bu gemiyi yüzdürürüz. Gökten kemik yağdırmayız. Dua sahiplerine duyurayım.
* Sitem yedim geçende. Neymiş, İzler’de ulusal yazarlar olacak demişim, bazı yerellere yer vermemişim, ama hâlâ yerel yazarlarımız bol imiş…
Yanıt vereyim; bizler ulusal yazar kavramının ne olduğunu bilerek büyüdük. Ne var ki bu güzel insanların tamamı vefat etti. En son kişisel dostluklarımı kullanıp Timur Selçuk ve Ferhan Şensoy’un İzler’e yazmaları için uğraştım, onlar bile hakka yürüdüler. Kim var da ulusal medyada, dergimize çağırayım. Edebiyatçı müsveddeleri hepsi.
Ayrıca; bizim yazar kadromuz ulusal boyutu aştı. Kanada, Norveç, Berlin, İsveç, Fransa.
İlaveten; İzmir, Ankara, Kastamonu, Beyoğlu.
Çoğu Giresun çocukları. Hepsi sağlam edebiyatçı.
Ben, amatör yazar istemiyorum diyerek, kesip atayım bari.
Hâlâ İzler yazarı olabilme ölçütü anlaşılmamışsa, nedeni ben değilim.
Aynaya bakılması yeterlidir.
En derinden sevgilerimle.
Gürsel Ekmekçi
Bilgi Yurdu Derneği bşk
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...