Giresun Sanat

Vali Ünlü “Gün Birlik Günü, Dayanışma Günü” Diyerek Destek Çağrısında Bulundu

Vali Ünlü “Gün Birlik Günü, Dayanışma Günü” Diyerek Destek Çağrısında Bulundu
admin( ertan@giresundasanat.com )
14 kez
07 Şubat 2023 - 9:07

Vali Enver Ünlü, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremzedelere destek çağrısında bulundu.

Deprem başta Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmişti.

Depremin hemen sonrası, afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi için hayırseverler tarafından yapılan yardımlar, Giresun Valiliği tarafından belirlenen bölgelerde toplanarak, deprem bölgesi ile AFAD’ın koordinasyonu halinde bölgeye gönderilmekte.

Afetzede vatandaşlarımıza ayni yardımlarla destek olmak isteyen vatandaşlarımızın yaptığı yardımlar, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larımızın da iş birliğiyle; Aksu Mahallesi’ndeki Çotanak Spor Kompleksi, Çıtlakkale Mahallesi’ndeki 19 Eylül Spor Salonu, Sultan Selim Mahallesi’ndeki Belediye Kültür & Fuar Merkezi ile Teyyaredüzü Mahallesi’ndeki İl Jandarma Komutanlığında toparlanmakta.

İlk etapta acil ihtiyaç malzemeleri olarak; su, kuru gıda – bisküvi, çocuk bezi, ısıtıcı, devam sütü, bebek maması, konserve, battaniye tuvalet kağıdı, kışlık kıyafet, hijyen malzemeleri, kışlık bot, fener, pil, powerbank, mum, kadın pedi, iç çamaşırı, eldiven, mont, bere, tüp, yatak gibi malzemeler toparlanarak tırlarla bölgeye gönderiliyor.

Vali Ünlü, yardım toplama merkezlerini de ziyaret ederek, toplanan yardımların bozulmadan afetzedelere ulaştırılması için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Malzemelerin bir an önce afetzedelere ulaştırılması talimatı veren Vali Ünlü “Gün birlik günü, dayanışma günü… Aziz Giresunlu hemşehrilerimizle seferberlik ruhu içinde afet bölgelerindeki kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa bir fazlasını yapacağız. Duyarlı vatandaşlarımıza ve özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...