Giresun Sanat

MEĞER ASIL SONUÇ BUNLARMIŞ!

MEĞER ASIL SONUÇ BUNLARMIŞ!
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
36 kez
09 Şubat 2023 - 18:25
depremin öğrettikleri:
a) biz, iyiliğin bile pokunu çıkartan bi milletiz.. böyle curcuna ile, böyle düzensiz, böyle kimin ne yaptığı belirsiz yardım mı olur? salt yapmış olmak için yapılan, sonucundan emin olunamayan işler bunlar.. hayır, hangi veriye göre, nereye, ne yolluyonuz arkadaş?
b) iyi insanları tenzih ederim.. çoğunluk, bu acıdan bile prim yapma peşindeydi.. reklama oynayanlar, vekilliğe oynayanlar falan bi bakmaya görülebiliyo idi.. kimisi hiç değişmedi, bu şerefsiz mahlukata sade şunu desem yeter; yahu bunca kuru evde eşlerinize yapsanız, çoktan dünya tarihinin en mutlu çifti olduydunuz..
c) bikez daha gördük ki, Türk ordusu olmadan hiçbi işi becerme şansımız yoktur.. bu ülkede Mehmetçik olmadan tekbi çivi çakabilenin alnını karışlarım, alnını.. ve bi kez daha Allah bin defa belasını versin; ikinci cumhuriyetçinin, yetmez ama evetçinin, sözde liberal solcu ahlaksızının.. askeri vesayet diye karşı olduğunuz, yerine koya koya tayyip bey vesayetini koyduğunuz şey, bu vatanın temel taşıydı.. askeri vesayete kurban olun e mi? Allah’ın belası, haysiyetsiz, aşağılık herifler sizi! Allah çoluk çocuğunuzdan çıkarsın bu hayınlığınızı.. (dün bi dostumla konuşurken nasıl da hemfikirdik.. biz deprem ülkesiyiz, askere giden gençlere sadece deprem kurtarma eğitimi verilmelidir.. sağa dön sola dön nedir yahu? böylelikle 1 milyon kişilik kurtarma ordusu her an hazırda olacaktır)
d) hâlâ ligleri oynatma peşindeler yahu? olur mu öyle şey? galatasaray’ın şampiyonluğu tescillenmeli, futbola ara verilmelidir.. böylelikle bu sezon, galatasaray’ın hak ederek kazandığı yegane şampiyonluk olarak da tarihe geçirilmelidir.. (avrupayı bile titretmiş, hepimizi sevinçten ağlatmış, efsane kadrolu o 3-5 yılı ayrı tutarım)
e) ligler diğil salt.. sanat, medya, bilim falan filan.. ne varsa durdurulmalıdır.. bunu sadece 100 bini aşacak ölü sayısı için demiyorum, halkımız akp zihniyetine “ülkenin başından çekin gidin, siz varken hiçbişi yapmak istemiyoruz” mesajı vermelidir..
f) mesela; bunların yargılandığı günü görmeden canımı alma Allah’ım duasını dilinden düşürmeyen ben bile, yeter diyorum.. çaldığınız herşey sizin olsun.. bi an önce çekip gidin bu ülkeden..
g) bizi bizimle bırakın kardeşim.. türkü, kürdü, müslümanı, hristiyanı.. biz böyle mutluyduk.. şeriatçı yobazlarınızı ve kürtçü faşistlerinizi alın gidin.. gerisini biz hallederiz..
h) ya nasıl bi deprem planı olmaz.. diyelim, Allah korusun, giresun’da bi büyük deprem olsa.. buradaki bebek sayısı, genç sayısı, yaşlı sayısı nasıl bilinmez? mesela en yakın büyük şehir olan samsun’da nasıl bi ilk yardım ana deposu olmaz? birinci gün kaç süt, kaç mama, kaç ekmek, kaç su lazımdır, bunlar nasıl bilinmez? bu deneyim hâlâ nasıl edinilmemiştir? (valla ülker’in yıllar önceki bölge müdürlüğü depoları sistemini aynen kurarım bu vatana, beş kuruş maaş istemeden.. 15 tane şehirde deprem ilk yardım deposu kurmak zor mudur bu kadar)
i) işte bu yüzden bi an önce akp zihniyetinden kurtulmalıyız.. ve biliyorum ki bunu yapabilecek örgütlü güç, şimdiki chp de diğildir.. üzgünüm ama yalın gerçek budur.. bu ülkeye bambaşka bi oluşum lazımdır.. adını ben de bilemiyorum..
çok üzgünüm çok..
kimin suçu varsa Allah gün yüzü göstermesin..
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...