Giresun Sanat

“Mustafa Ergüven – Toplu Oyunları 1”

“Mustafa Ergüven – Toplu Oyunları 1”
19 kez
11 Mart 2023 - 23:57

Yayımlandı

Oyuncu, yönetmen ve yazar Mustafa Ergüven’in “Kütle Bölü Hacim” ve “Çarpma Hissi” oyunlarının yer aldığı “Mustafa Ergüven – Toplu Oyunları 1” kitabı Mitos Boyut Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitap Hakkında:

Kütle Bölü Hacim

“…Vazgeçti tüm kutsallardan, caydı gittiği yoldan. Salt kendi aklına güvenecekti artık… Çalıştı ölümsüz bir tutkuyla günler geceler boyu. Çalıştıkça yükseldi, çalıştıkça güçlendi. Fakat uzaklaştı o eski sözlerinden. Yedi ilmin efendisi Himote. Uzaklaştı pirüpak benliğinden.”

Goethe’nin izinde postmodern bir tragedya; Kütle Bölü Hacim. Tüm mitolojilerin, söylencelerin, deyişlerin, büyülü efsunlu sözlerle yeniden bir okuması… Şiirseliğin derinlerine gizlenmiş sırlar… Başlangıca, öze dönüş… Tanrıların, sultanların, hanların, beylerin, generallerin dünya ganimetleriyle sınanması… Yoğunluk eşittir kütle bölü hacim… Ne kadar az yer kaplarsan o kadar yoğunsun. Ne kadar yoğunsan o kadar “akıllı”…  

Neşe Metin

Çarpma Hissi

 “..Sürgün politikasının insan haklarına aykırılığıyla ilgili bir grup insan ortaya çıktı. İntihar etme hürriyetinin kısıtlanamayacağı ve kişinin toplumdan ayrıştırılamayacağı ile ilgili söylemler geliştirdiler. Kendilerine epey de taraftar topladılar. Halka açık yerlerde toplantılar düzenliyorlardı. Aralarından bir kişi intihar etmenin engellenemeyeceği ile ilgili bir söylev verip, tabancayla veya başka araçlarla oracıkta intihar ediyordu. Vuhu!”

İntihar salgını altında bir gelecek… İntihar düşüncelerini saptayan tarama cihazından uygunsuz sonuç alanların bir hediye paketi ile toplumdan sürgün edilişi… Ve beklemek… Böylesi bir dünyada belirli bir şeyi beklemeden beklemek. 

Neşe Metin

                                         

Kitabın Künyesi:

Mustafa Ergüven Toplu Oyunları 1

Satış Fiyatı:  42,00TL (60,00 TL)
Yazar : Mustafa Ergüven
Yayınevi : Mitos Boyut
ISBN : 9786057210562

https://www.mitosboyut.com.tr/kitap-1899-mustafa-erguven-toplu-oyunlari-1-tiyatro-oyun-dizisi-mustafa-erguven.aspx

0
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...