Giresun Sanat

SİYASET

SİYASET
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
11 kez
20 Mart 2023 - 23:14
(bakın aralık 2018’de ne yazmışım)
SİYASET
yenigiresun gazetesi, lütfedip değer vererek benimle bi söyleşi yaptı..
teşekkür ediyorum buradan..
****
soruları; genel ve yerel siyaset, seçim tahminim ve özeleştiri idi..
şunları söyledim..
****
siyaset benim önceliğim diğil, öyle çok bilgi ve ilgi alanım da diğil.. bi edebiyatçı-yazar olarak dokunmak istedim siyasete.. kitaplarımda yer verdiğim kişi ve kurumlara gittim hep.. giresun kadınlar pazarı, dolmuş durakları, tiyatro, itfaiye gibi.. kimse diyemez ki gürsel ekmekçi buralara bi ikbal için uğradı..
daha sonra işin raconu gereği mahalle mahalle-ilçe ilçe dolandık tabi.. o da çok keyifliydi.. insanlar bi siyasetçi hinliğiyle diğil, gönülden dolandığımı anladı.. o da bana yetti..
ben zaten %1 in altında oy oranı olan bi partiden, yani seçilemeyeceğimi bilerek yola çıkmışım.. bu anlamda da sorun yok.. hatta züğürt tesellisi olarak; ülke genelinde binde 4 oy almış bi partinin, giresunda binde 7 oy almış bi temsilcisiyim..
seçim vaatlerimi okudum dün tesadüfen.. hepsi de tam oturmuş giresun gerçeğine.. keşke seçilenler takipçisi olsalar..
yerel seçim adaylığımı sordunuz.. bunu düşünmedim hiç.. belediye başkanlığı benim işim diģil.. diyeceksiniz ki vekillik sana göre miydi? asla değil ama şu yönüyle evet; Mustafa Kemalin Askeri olarak gidip de cumhuriyet düşmanlarının yakasına yapışacak tek adam malesef benim şu şehirde..
özeleştirimiz de şudur.. ruhi su baba”nın “halktan kopuk hiçbi işten hiçbi insandan hayır gelmez” sözü tam bizlere göre.. ben bireysel olarak öyle diğilim ama “bizim Atatürkçü mahalle” tamamen halktan kopuk.. sorun burada.. halkın akpyi çoktan sildiğini gördüm ben zaten yazarlık kariyerimde.. ama yerine koyacak parti yok..
kendime ait eleştiri yapmiyim.. bunu sizlere bırakayım.. partime aitse her konuyu genel başkana rapor ettim, başka ne yapabilirim?
bi dahaki dönem m.vekili adaylığı için bişey diyemem.. partim hadi derse bakarız.. çok da gönlüm yok..
yerel seçimde giresunu chp kazanır diye umuyorum.. başarılar diliyorum..
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...