Giresun Sanat

GİRESUN’UN NİTELİKLİ SOSYAL VE SPOR ALANLARI SEMT SAHALARI İLE GENİŞLİYOR

GİRESUN’UN NİTELİKLİ SOSYAL VE SPOR ALANLARI SEMT SAHALARI İLE GENİŞLİYOR
7 kez
08 Haziran 2023 - 0:42

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun önem verdiği projelerden biri olan çocuklar ve gençler başta olmak üzere vatandaşlar için mahallelerde nitelikli spor alanları oluşturmak amacıyla hayata geçirilen ‘Semt Sahası’ projesinin ilki Aksu Mahallesi’nde tamamlanarak açılışı yapıldı.

Şehrin her ihtiyacına cevap vermeye çalışan Giresun Belediyesi, semt sahası projesi ile de Aksu Mahallesi’ne gençler ve çocuklar için yeni bir sosyal donatı alanı oluşturdu.

Toplam 2.800 m2 alan üzerine projelendirilen semt sahası içerisinde; 800 m2 futbol sahası, 420 m2 basketbol sahası, 162 m2 voleybol ve tenis sporları için uygun saha, ışıklandırma sistemi, tel çit örgü ile güvenli spor alanları, lavabo, duş, idari bölümlerinin bulunduğu yapı yer alıyor. Tesis içerisinde ayrıca vatandaşların kullanımı için çeşitli bank ve dinlenme alanları da yer alıyor. Ayrıca Aksu semt sahası içerisinde hizmete geçecek Beyaz Masa Birimi ile de vatandaşların belediyeye mahallelerinde ulaşmalarına imkan sağlanacak.

Açılışta konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, gençliğe, spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini söyledi.

“MAHALLELERİMİZDE SPORUN KALBİ SEMT SAHALARIMIZ OLACAK”

Çocukların uzun zamandır böyle bir sahanın hayalini kurduklarını ve sahanın hizmete girmesiyle oldukça sevindiklerini ifade eden Şenlikoğlu: “Semt sahaları projelerini çok değerli buluyorum. Semtlerimizde hayata geçirdiğimiz spor sahaları ile özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak kalarak spor yapabilecekleri alanlara kavuşuyorlar. Burada herkes dilediğince vakit geçirebilecek. Planlamamıza göre şehrimizin 3 mahallesine daha semt sahası yapacağız. Ayrıca 40 yıllık çöp döküm alanını yeni bir sosyal alan haline dönüştürüp şehrimize kazandırdığımız Doğu Park projemiz içerisinde de yine spor sahalarımız mevcut. Bu projemizin yapımı devam etmekle birlikte projede bir de resmi maçların oynanabileceği çeşitli sahalarımız da yer alıyor. Giresun’umuzu geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışmalarımız devam edecek. İlkini Aksu Mahallemizde açtığımız ve mahallelerimizde sporun kalbi olacak Semt Sahaları projemiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Mahalle sakinlerinin yanında mahalli genç ve çocuklarında yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış töreni ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, spor sahalarında gençler ve çocuklarla birlikte futbol, voleybol, basketbol oynadı.

Diğer yandan, programın sonunda Aksu Mahallesi sakinleri tarafından sürpriz yapılarak, Başkan Şenlikoğlu’na doğum günü vesilesiyle pasta kesildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...