Giresun Sanat

Wolverine’de imzası vardı: Marvel’in ünlü grafik tasarımcısı hayatını kaybetti

Wolverine’de imzası vardı: Marvel’in ünlü grafik tasarımcısı hayatını kaybetti
5 kez
15 Haziran 2023 - 9:21

Sevilen Marvel çizgi roman karakterleri Wolverine ve Mary Jane Watson’ın yaratım sürecinde yer alan John Romita Sr., 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Wolverine’de imzası vardı: Marvel’in ünlü grafik tasarımcısı hayatını kaybetti

Babası John Romita Sr. gibi grafik tasarımcı olan Romita Jr., ölüm haberini sosyal medya üzerinden duyurdu: “Bunu içim buruk bir şekilde söylüyorum, Babam John Romita bu pazartesi sabahı uykusunda huzur içinde öldü. O, sanat dünyasında bir efsaneydi ve onun izinden gitmek benim için bir onurdur.”

1930’da Brooklyn, New York’ta doğan Romita, çizgi roman endüstrisine girmeden önce Manhattan’daki Endüstriyel Sanat Okulu’ndan mezun oldu.

Sanatçı, Spiderman’ın kız arkadaşı Mary Jane Watson da dahil olmak üzere Marvel karakterlerinin yaratılmasında etkili oldu ve 2018’deki ölümünden önce Marvel Comics’in başkan yardımcısı ve yayıncısı olan Stan Lee ile 1977’de Spider-Man gazetesi çizgi romanını başlattı.

Romita’nın ölümü çizgi roman çevrelerinde büyük bir hüzün yaratırken DC Comics’in kreatif direktörü Jim Lee, Romita’nın oğlunun Instagram gönderisine, “Babanızın birçok nesil hayran ve yaratıcıya ilham veren ve onları eğlendiren harika, çok yetenekli bir ressam ve sanatçı olduğunu söylemeye gerek yok.”

“Ama benim için o bundan daha fazlasıydı. Baban, anlayışlı tavsiyeleri otuz yılı aşkın kariyerimin tamamında bende kalan inanılmaz bir rol modeldi.” mesajını yazdı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...