Giresun Sanat

Rektörümüzün, “Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümü” Mesajı

Rektörümüzün, “Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümü” Mesajı
44 kez
27 Ekim 2023 - 23:28
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Rektörümüzün yayınladığı mesaj şöyle:

“Değerli Hemşehrilerim,

Ülkemizin üzerine bir güneş gibi yeniden doğan bağımsızlık ateşinin, zaferle taçlanan Milli Mücadelemizin ve ardından ilan edilen şanlı  Cumhuriyetimizin yüzüncü yılındayız. Hepimize kutlu olsun.

Daha nice asırlar boyunca; devletimiz payidar, milletimiz bahtiyar olsun.
Bu son yüz yılın bütün zorluklarını Allah’ın lütfu ve inayeti,  milletimizin de feraset ve basiretiyle aştık. Güçlü bir devlet olma yolunda çok büyük mesafeler kat ettik.
Bundan sonra da yılmadan ve asla ümidimizi kaybetmeden yolumuza devam edecek; ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin zirvesine taşıyacağız.
Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, kardeşlik bilinci içinde el ele verip, birbirimize güvenerek yurdumuzu korumaya, milletimizin hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz.
Cennet vatanımız, bizim için sadece kuru bir toprak parçasından ibaret değildir. Bu topraklar, kıyamete kadar huzur ve güven içinde yaşamaya azmettiğimiz  öz yurdumuzdur.
Aziz şehitlerimizin canlarıyla, kahraman gazilerimizin kanlarıyla, Milli Mücadelemize önderlik eden devlet büyüklerimizin azim, gayret ve kararlılıklarıyla bize bıraktıkları yüce bir emanettir. Bu emanet her birimizin canından daha azizdir. Gerektiğinde can vereceğiz, canandan geçeceğiz, bütün varımızı da feda edeceğiz.
Ancak ecdat yadigârı vatanımızdan bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da asla vazgeçmeyeceğiz.
Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi olan, bizi ayrılmaz bir bütün olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı perçinleyen  Cumhuriyetimizi azim ve kararlılıkla daima koruyup kollayacağız.
Atatürk’ün, “Cumhuriyet, imkân demektir. Bu imkana sahip olan her memleket, bağımsızlık davasında er geç başarılı olur. Bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip olan milletler, ilerleme yolunda imkan sahibi demektir. O halde cumhuriyet, her alanda ilerlemenin de en belirgin teminatıdır. Cumhuriyeti bu anlamıyla ve bu kapsamıyla anlamak gerekir.” diyerek faziletlerini anlattığı ve “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünün haklı gururunu ve onurunu yaşamanın sevinci içerisinde;  tüm Milletimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.
Başta ülkemizin gelişmesinde ve milletimizin refahının yükselmesinde emeği geçen  Mustafa Kemal Atatürk ve diğer devlet büyüklerimiz olmak üzere, vatan toprağı uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...