Giresun Sanat

GİRESUN BELEDİYESİ’NİN FARKINDALIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

GİRESUN BELEDİYESİ’NİN FARKINDALIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 
28 kez
07 Kasım 2023 - 17:50

Giresun Belediyesi bilinçli toplumun oluşması için eğitime yaptığı katkılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Eğitim gönüllüsü ve eğitim sevdalısı belediye tarafından okullara yapılan hizmetlerle eğitim yuvalarının çehresi değişiyor. Öğrencilerin doğaya ve çevreye daha duyarlı olması adına Giresun Belediyesi tarafından Giresun Merkez Kanuni Ortaokulu’nda Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun katılımıyla farkındalık programı düzenlendi.

Bu çerçevede, Giresun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ‘Temiz Çevre Temiz Giresun’ sloganıyla bir farkındalık çalışması sergilenerek Kanuni Ortaokulu bahçesine farklı çöp konteynerleri yerleştirildi. Kanuni Ortaokulu resim öğretmeni Harika Özdemir tarafından ise konteynerlerin dışına çiçek, balık, örümcek adam, balon, kalp görselleri ve çizgi karakterler gibi resim çalışması yapıldı. Öğrenciler bu konteynerlere hem eğlenerek çöplerini bırakırken, hem de çevreye duyarlılık konusunda bilinçlenecek.

Belediye tarafından gerçekleştirilen bu çalışma öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanırken, benzer farkındalık çalışmalarının diğer okullarda da devam ettirilmesi hedefleniyor.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, eğitim için tüm imkânları seferber etmeye hazır olduklarını söyleyerek: “Giresun Belediyesi olarak çevreye duyarlı projeler gerçekleştirmek en önemli hedeflerimizin başında geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ‘israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve sıfır atık’ projesine katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığımız ‘Temiz Çevre, Temiz Giresun’ projemiz kapsamında çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı sıfır atık konusunda bilinçlendiriyoruz. Bugün burada çocuklarımızın hem eğleneceği hem de çevre konusunda bilinçleneceği farklı çöp konteynerlerimizi okul bahçemize yerleştirdik. Çocuklarımız bu konteynerlere çöplerini atarken hem eğlenecek hem de çevreye duyarlılık konusunda bilinçlenecek. İlkini bugün Kanuni Ortaokuluna yerleştirdiğimiz çöp konteynerlerimizi Giresun’umuzdaki bütün okullarımızın bahçesine yerleştirmeyi hedefliyoruz. Geleceğimiz çöp olmasın. Giresun’umuzun geleceğini yine Giresun’un geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize emanet edeceğiz. Bu farkındalık projesinde emeği geçen okul idaremize, öğretmen arkadaşlarımıza, belediyemiz personellerine teşekkür ediyorum. Haydi çocuklar, çevremizi temiz tutalım, geleceğe temiz bir Giresun bırakalım.” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, eğitim kurumlarının eksikliklerinin giderilmesine, ihtiyaçlarının karşılanmasına önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...