Giresun Sanat

kısa kısa geçeyim, işim çok..

kısa kısa geçeyim, işim çok..
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
20 kez
20 Şubat 2024 - 23:20
PAZAR’LIK
kısa kısa geçeyim, işim çok..
– matbaadan gelen uyarı; “mart’ta seçimle ilgili epeyce evrak basım işi olacak, İzler dergisini şubat çıkmadan basalım” yönündeydi.. kolları sıvadık mecbur.. gerçi benim yaptığım ne ki; whatsapp trafiği, mail trafiği, mesaj trafiği….. dosya, dosya, dosya….. çizelge, çizelge, çizelge….
ufukta çok iyi bi sayı görünüyo.. benim, gelen yazılardan gördüğüm bu.. galiba kendi çapımızda zirvemiz olur, bu mart sayısı.. tüm yol arkadaşlarımın kalplerine sağlık..
***
– yapılan ölçümler sonucu, kandilli rasathane binası depreme dayanıksız çıkmış.. sözcü’de okudum..
kıh kıh..
***
– cumhuriyet’te okudum, gülengül altınsay yazmış.. yeni yitirdiğimiz gazeteci büyüğümüz ergun hiçyılmaz, 90’ların başında, “gelişim spor” isimli dergide okur mektuplarını yanıtlamakla görevli imiş.. ve koyu fenerbahçe taraftarıymış.. bi okur, Ata’mızın hangi takımı tuttuğunu sormuş.. yanıtı özetle şöyle rahmetli hiçyılmaz’ın;
Atatürk 1914 yılında akaretler semtinde Beşiktaş kulübünün yanındaki evde otururmuş, takımın idmanlarını izler, ahmet fetgeri ve fuat balkan gibi Beşiktaşlıları övermiş, diğer kulüplerden farkını belirtirmiş.. ben şimdi yer vermiyim, bunları hep belgeleriyle sunmuş ergun ağabey..
ve söz konusu yanıt şu cümlelerle bitiyormuş, 23 mayıs 1990 tarihli gelişim spor dergisinde;
“Beşiktaş’a komşu, Beşiktaşlılarla omuz omuza milli mücadele veren Atatürk’ün siyah beyazı biraz daha fazla sevdiğine inanıyorum. Sevgili Fenerbahçeliler ve Galatasaraylılar darılmasın”..
sn altınsay yazısının bitiminde, konuya yeni bi tartışma yaratmak için değinmediğini, ergun hiçyılmaz’ın sadece gazetecilik yaptığını, günümüz spor yazarları gibi “fikir sefili” olmadığını vurguluyor.. bi güncel yalakalık iması da yapmış tabi gülengül ablamız..
bense ne ekliyim? bi komutan dönüşü meçhul bi savaşa giderken, anasını hangi semte emanet etmişse elbette oranın takımını tutardır yahu, yazmıştım taa ilk kitabımda.. kurtuluş savaşının çoğunda zübeyde anamız Beşiktaş’ta ikamet etti falan demiştim..
şimdiyse bu görüşü, buralara takılmayı bile gereksiz buluyorum.. Mustafa Kemal elbette avrupa şampiyonu olmuş cimbom’un taraftarıdır, Mustafa Kemal elbette cemaat kumpasını yenmiş fenerbahçe’nin taraftarıdır.. ama sağ olsaydı bugün, gidip de oturacağı tek tribün Beşiktaş çarşısıdır..
çünkü hiçbi frekans, Mustafa Kemal ve çarşı gibi örtüşmemiştir anadolu’da..
o kadar..
pardon, u gadar!
***
– onca ayrıntının arasında, biliyonuz di mi, 3 gündür çubuğuna lüleyim türküsü ile iştigal eyliyorum!! vardığım sonucu yazdım zaten feysbuk sayfama, bi daha yinelemiyim..
çözdük sonunda meseleyi, erdik sırrına türkünün..
ve dedim ki canım sevdiğime;
“bak işte benim hayatım böyle bi hayat, yeryüzünde ne gadar fuzuli konu varsa derdi, tasası bendedür, böyle bi yaşama hazır ol”…….
herkesin tercihine saygılıyım, kimisi der ki bu fotoğraf ne anlatıyo.. kimisi der ki bu resim ne anlatıyo.. bu film, bu oyun, bu roman ne anlatıyo?
ben de kendi branşlarımda yaşayan bi kardeşinizim, napim?
bu harf ne anlatıyo, bu nota ne anlatıyo?
***
muhterem kardeşlerim,
cümleten sağlıklı pazarlar dilerim.. önce Allah’a sonra Türk hekimlerine emanet olunuz..
prof dr gürsel ötker
giresun ünv tıp fakültesi veremle savaş hastanesi kön kön öksürük bölüm başkanı
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...