Giresun Sanat

ŞENLİKOĞLU: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ, SÖZ VERDİK YAPIYORUZ”

ŞENLİKOĞLU: “TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ, SÖZ VERDİK YAPIYORUZ”
45 kez
08 Mart 2024 - 15:56

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun Vizyon 2028 projelerinden biri olan ve uzun bir süredir takibini yaptığı Giresun Limanı Farklı Seviyeli Kavşağı (DAL-ÇIK) projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Giresun’da şehir girişi ve sahil geçişi trafik sorununu kökten çözecek olan projenin temel atma töreni oldukça coşkulu geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun’un tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

“BİSMİLLAH” DEDİK, SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ”

Başkan Şenlikoğlu konuşmasında: “En yüce hizmet; milletimize yapılan hizmettir. Bu anlayışla 2019’da yola çıkarken hemşehrilerimize ve güzel şehrimize söz verdiğimiz muhteşem bir eseri daha hayata geçiriyoruz.” diyerek şunları kaydetti: “Bugün şehir merkezi karayolu geçişi Dal-Çık Projemizin temelini atarak, başlıyor olmanın büyük sevinci ve gururu içerisindeyim. Şehrimizin trafik problemine bugün itibariyle neşter vuruluyor, çözüm üretiliyor. Şehrimizin içerisinde var olan trafik problemini şehrin içine ve dışına tahliyesi için DAL-ÇIK şehrimizde trafik yükünü almış olacak. Yıllardır bu projemiz için tüm ekibimizle gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Başkent Ankara’da günlerce, aylarca tüm teknik altyapılarını hazırladığımız projemiz için Genel Müdürlüklerimizden, Bakanlıklarımıza kadar yoğun temas halinde olduk. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimize ve bizlere olan desteği çok önemliydi. Şimdi ise “Bismillah” dedik, sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu projemize destek veren, “yapılmaz, olmaz” diyen kim varsa da hepsi baş tacımızdır. Bizim, azim ve çabamız projemizin hayata geçmesinden asla öte olmadı. Çünkü bu işin ayrısı, gayrısı yok. Bugün de yarın da, Giresun’umuz için her ne yapacaksak, hangi mücadeleyi vereceksek yine hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Allah’ın izniyle şehrimize ve hemşehrilerimize hizmet yolundan asla dönmeyeceğiz. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde bu anlamlı günde aramızda olan, desteklerini esirgemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a, Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’e, Milletvekillerimize, Valimize, İl Başkanımıza, Belediyemiz proje ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

KACIR; “ULAŞIM ALTYAPIMIZIN, ÜLKEMİZİN BÜYÜMESİ VE KALKINMASINDA ÇARPAN UNSURU OLMASINI SAĞLIYORUZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Mehmet Fatih Kacır ise yaptığı konuşmada: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla 22 yıldır ülkemizin dört bir yanında ulaşım altyapımızı güçlendiriyoruz. Ulaşım altyapımızın, ülkemizin büyümesi ve kalkınmasında çarpan unsuru olmasını sağlıyoruz. Özlem çeken gönülleri ve kalpleri kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli ulaşımını garanti altına alarak trafik kazalarını en aza indiriyoruz.” diyerek şöyle devam etti:

“Üretimi, istihdamı, ihracatı yurdun tüm sathına yayarak dünyaya örnek bir başarı hikayesi oluşturduk. On yıllardır sürüncemede bırakılan, adeta yılan hikayesine dönen ulaştırma projelerini tamamlayarak halkımızı konforlu, hızlı ve güvenli ulaşımla buluşturduk. Bugün ülkemizde yaptığımız yollar, tüneller, viyadükler ve köprüleri kullanarak bir yere gidip dönmek dahi tek başına bir keyif haline geldi. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören bir anlayışla; durmadan, yorulmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim kitabımızda rehavete kapılmak yok. Durmak, duraksamak yok. Şehrimizi son 22 yılda aşkla, şevkle çalışarak, üretimiyle, ihracatıyla, istihdamıyla baştan başa büyüttük, kalkındırdık, kalkındırmaya da devam ediyoruz. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte 164 kalkınma projesine 233 milyon lira kaynak sağladık. Giresunlu hemşehrilerim, tercihini yine istikrardan, güvenden, hizmetten yana kullanacak. Vatandaşın derdini kendi derdi bilenlerle beraber yol yürümeye devam edecek. 31 Mart’ta yine tarih yazacak. Sizler desteğinizi esirgemediğiniz sürece hiç kimse bizim, Türkiye’nin bileğini bükemeyecek. Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz inşallah daim olacak.”

URALOĞLU; “GİRESUN’UMUZA DESTEĞİMİZ TAM”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da konuşmasında, bakanlık olarak son 22 yılda Giresun’un ulaşım ve iletişim altyapısına tam 70 milyar 415 milyon lira yatırım yaptıklarını söyleyerek: “Şu anda da 18 milyar 219 milyon lira proje bedeliyle, Dereli Yolu, Suşehri-Koyulhisar Ayrımı-Şebinkarahisar Yolu, Çat Köprüsü, Çaldağ-İnişdibi yolu gibi 19 kara yolu projesine de devam ediyoruz. Yapım çalışmalarını başlatmak üzere bir araya geldiğimiz Giresun Limanı Farklı Seviyeli Kavşağı, ilimizin kara yolu ağını güçlendirecek ve şehir içi trafiğini rahatlatacak çok önemli bir kara yolu projemizdir. Bildiğiniz üzere Karadeniz Sahil Yolu, doğudaki Kafkas ülkeleri, Türk cumhuriyetleri, Orta Asya ve Rusya ile batı arasında kara yolu bağlantısının sağlanması bakımından büyük önem arz ediyor. Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan sahil yolumuz, aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı konumundadır. Pek çok il, ilçe, belde ve limanı bağlayan yolumuz, bölge ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır. Burada yaşanan trafik yoğunluğunu dikkate alarak güzergâh üzerinde ihtiyaç duyulan noktalarda ilave köprülü kavşaklar yapmaya da devam ediyoruz. Bu kapsamda da günlük ortalama 32 bin 500 aracın geçiş yaptığı güzergahta yaşanan trafik yoğunluğu ortadan kaldırılacağız” dedi.

1,6 kilometre uzunluğundaki Giresun Limanı Farklı Seviyeli Kavşağı projesiyle mevcut sahil yolunu alt geçide alarak yüksek standartlı ve konforlu geçiş sağlayacaklarını dile getiren Bakan Uraloğlu şöyle devam etti: “Kavşağın kullanıma alınmasıyla, bölgedeki sinyalizasyon sistemini de devre dışı bırakarak trafiğin dur-kalk yapmaksızın akışını gerçekleştireceğiz. Böylece projemizle zamandan 322 milyon lira, akaryakıttan 8 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 330 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 610 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Giresun’daki yatırımlarımız ulaşımın her modunda devam ediyor. 2015 yılında hizmete açtığımız Ordu-Giresun Havalimanı ile Ordulu ve Giresunlu vatandaşlarımızı layık olduğu yere, göklere çıkardık. Bu havalimanı yılan hikayesine dönmüştü. Hatta 2002 yılında yatırım programından da çıkarılmıştı. Ama 2002 yılından beri bu ülkede istikrar var. AK Parti hükümetleri var. Kapsamlı bir etüt ve fizibilite yaptırdık. ‘Bu havalimanı yapılacak’ dedik ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek deniz üzerine Ordu-Giresun Havalimanı’nı kurduk.”

“HIZLI TREN GİRESUN’DAN SARP’A DEVAM EDECEK”

Hızlı tren ağını artık Karadeniz’e ulaştıracaklarını belirten Bakan Uraloğlu: “Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale’den Çorum’a sonra da Samsun’a hızlı tren getireceğiz. Sonrasında da Giresun’dan Sarp’a devam edecek. Sonrasında 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demir Yolu projesini hayata geçireceğiz. İnşallah bu yıl içerisinde etüt proje çalışmalarını başlatacağız. Bu projemiz hayata geçtiğinde Giresun ile birlikte tüm Doğu Karadeniz illerini demir yoluyla tanıştırmış olacağız. 2002 yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ideoloji siyaseti değil, eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun 5 yıllık performansından da övgüyle bahsederek: “Özellikle sosyal projeleri ile çok faal ve başarılı bir belediye başkanıdır. Giresun onunla birlikte her alanda değişim ve dönüşümü yaşadı.” dedi.

DİĞER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...