Giresun Sanat

gümrük ve tekel bakanı

gümrük ve tekel bakanı
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
13 kez
12 Nisan 2024 - 14:43
aziz ve muhterem kardeşlerim,
haftanın iki gecesi annemde kalan biri olarak tüm islam alemine, hatta bunu yeterli göremem, tüm samanyolu galaksimize sesleniyorum.. (bu hitaba ufolar dahil diğildür.. 15 sene evvel bi önsözde yazdığım üzre, üç dört tane ufo giresun sokakbaşı semtine inmedikten sonra, dünyadaki hiçbi sorun çözülemez.. gogara kayalıklarında bira içirilmemiş uzaylı, gezegenimizi tam anlamıyla tanımlayamaz.. gözünde, merkür neyse dünya da odur gibi saçma bi izlenim oluşur ki, bu insanoğlu medeniyetinin sona ermesiyle eşdeğerdir.. halen gelmedi hıyarlar, çok kızgınım)
ne diyordum la ben?
anne yemeği, anne meyve tabağı, anne kuruyemiş kasesi, anne çilek reçeli, anne muzlu rulo pastası, anne çarşafı, anne ütüsü, anne ilifi … eşi benzeri olmayan nimetlerdir.. lütfen, sağ olan annelerinizin gıymetini biliniz.. bilmeyip de beni sinirlendirmeyiniz, sadece küçük mendireği sağlam bırakacak şekilde giresun limanını havan topları ile dövdürmeyiniz..
değerli müminler,
kendi evim bi yana, yurdun herbi yanında kahvaltı yapmışlığımı tahmin edersiniz, di mi? en lüküs otelinden-en şatafatlı restoranından, en sade kaavede yenilen peynir ekmeğe kadar zengindir portföyüm..
kuşku yok ki, oturup da kaç dilim ekmek yediğimi hiç saymadım bu nice kahvaltılarda..
***
annemin kriteriyse, çok uzun yıllardır bana her sabah 4 dilim kızarmış ekmek vermektir..
bunu nasıl tespit ettiğini, neden 3 veya 5 dilim olmadığını bilemiyorum.. hayır, gidişatın nasıl olduğunu da çözemiyorum, üçüncü dilimi bitirdiğimde halen çok aç olan ben, dördüncüyü yer yemez derhal doyuyorum? dahası, üzerime bi ağırlık çöküyo falan? canım maden suyu çekiyo filan?
annelerinizi üzmeyiniz..
anne ölçütü, en şaşmaz olanıdır.. gidip de el alemin açık büfe kahvaltılarında 8 dilim ekmek yemeyiniz.. ayıptır..
anne kahvaltısından geriye bi lokmacık bile bırakmayınız, “ula oolum bütün tabağın duruyu ya” dedirtmeyiniz..
kamuoyuna saygıyla arz ederim..
prof dr gürsel ekmekÇi
gümrük ve tekel bakanı
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...