Tiyatrolar Birliği’nin açıklamasına göre, bağımsız tiyatroların bir araya gelerek kurduğu Trabzon Tiyatrolar Birliği’nin organizasyonunda gerçekleşecek festival için hazırlıklar son hızla devam ediyor.

 

TRABZON VE AKÇAABAT İLÇESİNİN YANI SIRA 4 İL DAHA KATILIM SAĞLAYACAK

Festival, Trabzon ve Akçaabat ilçesinin yanı sıra Giresun, Samsun, Amasya ve Gümüşhane’den gelen tiyatro gruplarının katılımıyla zenginleşecek. Katılımcı gruplar, sanatseverlere oyunlarını sunarak festivalin renkli atmosferine katkıda bulunacaklar.

13 günlük festival boyunca her akşam farklı bir oyun sahnelenecek ve ardından yönetmenler ile oyuncular, izleyicilerle söyleşi programlarında bir araya gelecekler.

 

TRABZON ATAPARK’TAKİ TUFAN ÜNLÜ SAHNESİ’NDE GEÇEKLEŞECEK

Festival, Atapark’taki Tufan Ünlü Sahnesi’nde gerçekleştirilecek ve 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Bu heyecan verici etkinlik, tiyatro tutkunları için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor olacak.

Ramazan Bayramı sonrası, tiyatro tutkunları için kaçırılmaması gereken bir etkinlik olan tiyatro festivali, birbirinden farklı şehirlerden gelen yeni oyunları keşfetmek, farklı tiyatro tarzlarını deneyimlemek ve tiyatro gruplarıyla samimi bir etkileşimde bulunmak için önemli bir fırsat sunuyor. 3. Tiyatro Festivali’ne bu yıl katılacak olan gruplar şu şekilde:

Samsun ”Karma Sahne”, Rize ”Tiyatro D010”, ”Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu”, Bulancak Sanat Tiyatrosu, Kahramanmaraş ”Gugulumdakiler Tiyatrosu”, ”Merzifon Belediye Tiyatrosu”, Amasya ”İris Sanat Tiyatrosu” ve Gümüşhane ”Yankı Kumpanya”,  ”Akçaabat Belediye Tiyatrosu” ve Trabzon: ”Tiyatro Zinos”, ”Trabzon Şehir Tiyatrosu”, ”KTÜ Tiyatro Kulubü” ve ”Tiyatropanki.”

FESTİVAL PROGRAMI

20 Nisan Cumartesi, İris Sanat Tiyatrosu: ”Totem Felsefesi”
21 Nisan Pazar, Yankı Kumpanya: ”Evhamlı”
22 Nisan Pazartesi, Akçaabat Belediye Tiyatrosu: ”Ayyar Hamza”
23 Nisan Salı, Karma Sahne: ”Woyzeck’in Huzursuz Yok Oluşu”
24 Nisan Çarşamba, Tiyatro Zinos: ”Garmagudal”
25 Nisan Perşembe, Trabzon Şehir Tiyatrosu: ”Düğünbaz”
26 Nisan Cuma, ”KTÜ Tiyatro Kulubü”
27 Nisan Cumartesi, Merzifon Belediye Tiyatrosu: ”Tersine Dünya”
28 Nisan Pazar, Bulancak Sanat Tiyatrosu: ”Vahşi Komedi”
29 Nisan Pazartesi, Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu: ”Kafkas Tebeşir Dairesi”
30 Nisan Salı, Gugulumdakiler Tiyatrosu: ”Köpek Kalbi”
01 Mayıs Çarşamba, Tiyatro D010: ”Cephede Aşk”
02 Mayıs Perşembe, Tiyatropanki ”Et”

Whatsapp Image 2024 04 10 At 00.07.30