Giresun Sanat

Kafkas Tebeşir Dairesi

Kafkas Tebeşir Dairesi
27 kez
28 Nisan 2024 - 18:47

Alman şair ve yazar Bertold Brecht, 1940’lı yıllarda sürgün olduğu dönemde Çin efsanelerinden oluşan “Tebeşir Dairesi” masalından esinlenerek yazdığı bu oyunu ile II. Dünya Savaşı’nın insanlığı nasıl etkilediğini ve savaş sonrasında “İnsanlık” yararına ne olması gerektiğini anlatmaktadır.

Brecht “İyilik, Vicdan ve Adalet” gibi değerlerin kaos anında sınıf fark etmeksizin duruma göre nasıl değiştiğini, Gruşa ve Azdak hikayelerinde tartışılan “Emek ve Mülkiyet” üzerinden vererek sınıfsal tercihleri gösterir.

Oyun, savaş zamanı Gürcistan’daki iç karışıklıktan faydalanılarak hain bir tuzak ile yıkılan düzenin soylu mirasının bir köylü kızda kalmasını ve savaş sonrası mülk sahibinin dönüp düzenini yeniden kurmak istediğinde analığın mahkemelik oluşunu gösterirken; koltuğunda Azdak’ın oturduğu Adaletin, mülkiyetten mi yoksa emekten mi yana olduğunu heyecanlı, eğlenceli ve maceralı bir kaçış yolculuğunda birlikte bulduruyo

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...