Giresun Sanat

“Kuvayi Milliye Kadınları”

“Kuvayi Milliye Kadınları”
0 kez
30 Nisan 2024 - 0:11

Oksijen Tiyatro, kuruluşunun 15. yılında, Cumhuriyetin 100. yılına hazırlanan “Kuvayi Milliye Kadınları”

Oyunun yazarı Nezihe Araz iken, yönetmenliğini ise Oksijen Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni R. Nurgül Çoluk üstlendi.

Oyun, Kurtuluş savaşı döneminde o müthiş mücadelenin içinde, cephe gerisinde çalışmış sekiz kadın kahramanı anlatan oyun, yazabilmek için mücadele veren Gökçe karakterinin bakış açısından açılıyor.

Oksijen Tiyatro “Kuvayi Milliye Kadınları” ile Perde Dedi

Halide Edip Adıvar’dan Kara Fatma’ya, Kağnıcı Durdane’den Bebeğini dağlarda kaybeden Gülnar’a, İstanbul’dan Anadolu’ya uzanan bir yolculukta Saime’ye, eşkıyaya yenik düşmeyen Turna’dan oğlunun yolunu hasretle bekleyen Molla Zübeyde’ye uzanan kurtuluş hikâyesi Oksijen Tiyatro tarafından sahneye taşındı.

Oyununu karşısında gözyaşlarını tutamayan seyircilerden ise,  oyun ekibini şu ifadelerle kutladı: “‘100. yılımıza ancak böyle bir oyun yakışırdı. Bu dönem ki oyun seçiminiz ve hassasiyetiniz harika emeklerinize sağlık’, ‘Kurtuluş savaşının o dönemlerine bizi götürdünüz ve o duyguları yaşattınız.’ ‘Oksijen Tiyatro’nun 15.yılının olgunluğunda bir oyun olmuş tebrik ederiz’, ‘Müthiş performanslar ağlamadığım an olmadı’,’ Yine Oksijen Tiyatro güzel bir oyuna imzasını atmış’, ‘Ben Selanik göçmen torunuyum o Zübeyde hanımın sahnesinde Selanik gitti elden deyince çok ağladım. O kadar duygusal bir andı ki benim için…’”

Oksijen Tiyatro “Kuvayi Milliye Kadınları” ile Perde Dedi

Oksijen Tiyatro’nun Cumhuriyetin 100.yılında sahneleye koyduğu Kuvayi Milliye Kadınları oyunu seyirciden tam not alırken, kadınlara hayat veren başarılı oyuncuları ve 15 yıl Oksijen Tiyatro’yu ayakta tutan başarılı yönetmen Nurgül Çoluk da tebrik edildi.

Oksijen Tiyatro “Kuvayi Milliye Kadınları” ile Perde Dedi

Kuvayi Milliye Kadınları Kadrosu; Yönetmen: R. Nurgül Çoluk

Oyuncular: Gülperi Taştemel – Gülbahar Karaman Gülle – Hülya Alan – Emine Kaymak – Selvi Baharoğlu- Sevinç Erol –Özgün Öke Özmen – Fahriye Gümüşkaya

Teknik Ekip: Işık-Dekor: Kasım Uysal – Müzik –Efekt: Can Mungan – Slayt: Mehmetcan Arslan – Süflöz: Şükran Şensoy – Sahne Amiri Gülperi Taştemel – Kostüm: Kollektif çalışma Halkla ilişkiler: Melda Öz

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...