Giresun Sanat

mini macera:

mini macera:
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
12 kez
02 Mayıs 2024 - 18:41
her halk kahramanı gibi malkoçoğlu kara gürsel de inançlı bi insandır, o’nun zoru derdi din tüccarlarıyladır.. sabah ezanı okunmadan asla uyumaz örneğin.. içinden “tamam” der, ezanlar halen susmamış sevinciyle uykuya dalar.. uyuduğu da nedür, aynen çelik blek gibi tavşan uykusudur..
kedisi heri ekmekçi’nin yoğun miyav sesleriyle uyanır az önce.. geliyorum oolum diye seslenir.. yaptığı sabah denetiminde mama kabının ve su kasesinin dolu, kumunun tertemiz olduğunu tespit ederek zabıtlara geçirir.. sinirlenir ve cevaben kısa konuşur;
-sus, haksızsın heri!
***
sonra, balkona çıkıp, giresun kalesinde dalgalanmakta olan şanlı bayrağımızı tetkik eder.. o da halen inmemiştir.. sevinir..
tam, yalnızca annesine görünen atına binip, merdivenlerden nal sesleriyle sokağa inecekken aklına gelir.. erkek kedi gısmısı, yoldan geçen kızağan gız kedilerin kokusunu alır imiş, vay eşşek sıpası vay diyerekten gülümser..
çünkü aynı içgüdü kara gürsel’de de vardır..
Allah’ın bi hikmeti işte…..
bu maceranın sonu / tay yayınları
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...