Giresun Sanat

İlahiyatçı-Yazar Ahmet BULUT ile Söyleşi

İlahiyatçı-Yazar Ahmet BULUT ile Söyleşi
18 kez
08 Mayıs 2024 - 17:07
Giresun Üniversitesi İyiliğin Geleceği Topluluğu tarafından düzenlenen ve İlahiyatçı – Yazar Ahmet BULUT’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı, 7 Mayıs 2024 Salı günü saat 17.00’de, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Halis Nuri KILIÇ’ın Kur’an- Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda kısa bir açılış konuşması yapan İHH Giresun Başkanı Fethi ELMAS’ın ardından İlahiyatçı – Yazar Ahmet BULUT, “Namazla Diriliş” başlıklı söyleşisini yapmak üzere söz aldı.

Konuşmasında namaz kılmanın önemine vurgu yaparak başlayan Ahmet BULUT sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İmandan sonra Rabbimizin üzerinde en çok durduğu ibadet namazdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatının ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır namaz. Namaz hayatın ta kendisidir. Hiç bir şekilde terkine izin verilmemiştir. Buna rağmen günümüz Müslümanlarının en çok ihmal ettiği ibadettir. Dolayısı ile karşımıza iki sonuç çıkıyor: Namazını kılamayanlar ve kıldığı halde gereken önemi veremeyenler. Namaz ibadetin başıdır. Onun devamlı bir ibadet olması için tadına ve zevkine varmalıyız.” dedi.

Genç, yaşlı, hasta demeden herkesin namazını kılması gerektiği, insanın ihtiyaç duyduğu her şeyi namazda bulabileceği ifade eden Ahmet BULUT, namazın fazileti ve insana verdiği huzuru örneklerle aktardı.

İnteraktif bir söyleşiyle dinleyicileri, aktardığı konuların içine çeken Sayın BULUTa program sonunda, günün anısına hazırlanan teşekkür belgisi, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN tarafından takdim edildi.

Program sonunda, yapılan çekilişi kazananlara imzalı kitaplarını hediye eden Ahmet BULUT, kitaplarını imzalatmak isteyen meraklılarını da unutmadı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...