Giresun Sanat

TÜRKÜ’NÜN ÖYKÜSÜ

TÜRKÜ’NÜN ÖYKÜSÜ
2 kez
11 Haziran 2014 - 20:32

Vali Yardımcısı Barış Demirtaş’ın katıldığı Bulancak’ta yapılan 15. Mürsel Gülmez günlerinden ertelenen konser yapıldı. Gecenin sonunda ilk oyunda görev alanlara heykeller verildi.

Ankara Devlet  Opera ve Balesini Türkü’nün Öyküsü konseri vardı.Müzik düzenlemesini Çiçek Cihan’In yaptığı, kareografi Deniz Alp, yardımcı kareograf Burhan Yücel, ışık Can Tazebaş. Bariton Tuncer Tercan, Soprano Esin Talınlı, Tenor Haser Tek, Piyano Çiçek Cihan, Obua Gülnihal Cihan, Viyolonsel Nazlı Tazebay, Anlatıcı Kadri Özcan, Dancı Deniz Alp, Danscı Hakan Özenalp.

“Neden Türk’ü. Çünkü Türkü; Türk’ün öyküsünü anlatıyor bana göre. Her milletin mutlaka neşeli, hüzünlü birçok melodisi, şarkısı vardır. Ama Türk’ün kalbi fazla atıyor, ruhu farklı hissediyor sanırım çünkü araştırdıkça, dinledikçe anladım ki duygulanımın sınırı yokmuş. Türkülerimizde…

Barok Dönem Müziği için anlattıklarım; aslında Türkülerize hazırlamış bizi.. Ve en önemlisi de anladık ki  “Türk’ümüze sahip çıkma zamanıdır şimdi”…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...