Giresun Sanat

KAMUOYUNA DUYURU 

KAMUOYUNA DUYURU 
39 kez
03 Nisan 2021 - 16:34

Bazı yerel gazetelerde yer alan kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yanıltmaya yönelik haberlere karşın, yaklaşık 1 yıldır tüm Dünya’yı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisini birçok sektörde olumsuz olarak gösteren koronavirüs mücadelemizi Giresun Belediyesi olarak çok ciddi bir şekilde sürdürmekte olduğumuzu tekrar hatırlatmak isteriz.

Bu süreç içerisinde bir yandan halkımızın sağlığı için başta maske ve çevre temizliği olmak üzere tüm tedbirlerimizi almaya devam ederken, diğer yandan özellikle esnaflarımızın küresel bir salgının oluşturduğu bu olumsuz durumdan ekonomik olarak en az etkilenmesi için de gerekli destek ve katkıları sunmaya gayret gösteriyoruz.

Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, devletimizin koronavirüsle mücadele kapsamında esnafımız için yapılması gereken tüm maddi desteği Giresun Belediyesi olarak yerine getirdik, bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz.

Bu süreç içerisinde her ne kadar koronavirüsün olumsuz etkisi ekonomik anlamda şehrimizi zor ve sıkıntılı durumlarla karşı karşıya bırakmış olsa da ilimizde ticari faaliyetlerimiz birçok sektörümüzde devam etmiştir.

Bizler de Giresun Belediyesi olarak, gerek pandemiden önce gerekse pandemi sırasında ticari faaliyet gösteren sanayi firmalarımızın ve esnaflarımızın yanında olduk, sorunlarına çözüm ortağı olmaya özen gösterdik.

Diğer yandan Belediye olarak hızlı bir şekilde meclis kararı alarak esnafımıza kira ve işgaliye desteğinde bulunduk. Zaman birlik ve beraberlik zamanı diyerek, faaliyeti durdurulan veya faaliyette bulunmayan işyerlerine ait katı atık ücretlerinin faaliyette bulunmadığı dönemlere isabet eden kısımlarının tahsil edilmemesi kararını aldık.

Yine izin ve ruhsat almak ya da hat kiralamak suretiyle toplu taşımacılık faaliyeti yürütenlere 3 ay süreyle gelir (mazot) desteği sağlanması ile hat ücreti alınmamasına karar verdik. Belediyemizin tüm imkanlarını kullanarak, tüm esnaflarımızın isteklerini imkanlar ölçüsünde yerine getirdik.

Sadece esnafımıza değil tüm Giresun’a bu dönemde yaklaşık 30 bin araç, 5 bin bina ve site, 3 bin cami ve mescit, 7 bin okul, anaokulu ve kreş, bin 500 çocuk parkı, bin sokak ve caddeyi dezenfekte ettik, 600 bin maske dağıtımı, 60 ton dezenfektan dağıtımı, 5 ton kolonya dağıtımı, 3 bin paket eldiven dağıtımı, 105 bin tulum dağıtımı gerçekleşmiştir.  Bu dönemde 90 bin TL’ye yakın nakdi yardım başvurusunda bulunan bireylere maddi destek sağlanmıştır. 21 bin gıda koli yardımı, 8 bin 500 adet kömür ve 65 bin ekmek fişi de yine vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır.

Dün olduğu gibi, bugün de yarın da hem vatandaşlarımızın hem de şehrimizin lokomotifi esnafımızın yanında olacağız.

Saygılarımızla…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...