Giresun Sanat

GİRESUN’UN İL STATÜSÜ ALIŞININ 100.YILDÖNÜMÜ

GİRESUN’UN İL STATÜSÜ ALIŞININ 100.YILDÖNÜMÜ
51 kez
04 Nisan 2021 - 17:50
23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasından 8 ay kadar sonra, Gazi Mustafa Kemal’in başkanlığında toplanan I. Meclis Giresun’un müstakil bir sancak (liva) olmasına karar vermiş, “Giresun Müstakil Livası Teşkiline Dair Kanun” bundan tam 100 yıl önce 4 Nisan 1921 tarihinde Resmi Gazete’de (Ceride-i Resmiyye) yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Böylelikle Cumhuriyetin ilanından önce Giresun, 11 Ağustos 1923’te çalışmaya başlayan II. Mecliste Hacim Muhittin Çarıklı, Hakkı Tarık Us, Musa Kazım Okay, Ali Şevket Çolak ve Tahir Karadeniz’den oluşan 5 milletvekili ile temsil edilmiş, türlü kahramanlıklarının ve fedakarlıklarının yanında siyasi açıdan da Cumhuriyet’in ilanına katkıda bulunmuştur.
Milattan önce 8. yüzyıla kadar dayanan köklü bir geçmişe sahip şehrimizin Cumhuriyet döneminde İl statüsüne eşdeğer bağımsız bir statü kazandığı bu özel gününü kutluyor, tüm Giresun’lu hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum.
Bir şunu diyen bir yazı'1921-2021 GIRESUN' görseli olabilir
Doğası ve eşsiz güzelliği ile Karadeniz’in parlayan yüzü Giresunumuzun 4 Nisan 1921 yılında yayımlanan Resmi Gazete’de Müstakil Livası teşkiline dair kanunla bağımsız il oluşunun 100. yıl dönümü şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan tüm hemşehrilerimize kutlu olsun.
Bir şunu diyen bir yazı'GİRESUN 100 GİRESUNUMUZUNİL OLUŞUNUN 100. YILI kuttu olsun' görseli olabilir
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...