Giresun Sanat

aykırı imam mehmet abi

aykırı imam mehmet abi
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
44 kez
04 Temmuz 2021 - 14:10
PAZAR’LIK
güya bi deniz molası verdimdi kendime..
şehre bi kar yağmadığı kaldı..
çaresiz kutsal gıymalı ayini ile 1 buçuk gıymalı yedim, annemgilde.. bari pazar vaazımı da vereyim, tam olsun..
****
aykırı imam mehmet abi (pardon namaz kıldırma memuru!!!!) ve afganlı minik aliço söyleşilerimize ekleyeceklerim var, kısacık..
****
mehmet abimizin görev yaptığı köylerden birinde 2 cami varmış.. sabah ezanını geç okuyo diye şikayetçi olmuş, diğer imam, o’ndan..
saatleri uyduracam şimdi.. 04:00’da okunması gerekeni, 04:05’te okumuş’muş abimiz misal.. mırın kırın eden olmuş..
ertesi gün, sen misin şikayet eden, yetmez gibi halkı da aleyhinde kızıştıran, mehmet abi 03:55’te okumuş ezanı.. diğer imama atmış golü yani..
ve rekabet başlamış.. her sabah öteki imam 5 dakka geri, mehmet abi 10 dakka daha geri derken, ezan vakti saat 02:00’a kadar gerilemiş.. millet iyice şaşırıp, yine söylenir olmuş..
sonunda uyarmış ötekisini mehmet abi;
-”bak kafamı bozma, yatsı’nın peşine hemen okurum sabah ezanını”..
****
aliço ile gonuştum yine dün..
harbiden aklıma geldi de sordum;
-”aliço, Atatürk’ü seviyo musun”?
-”evet”..
-”peki naaptı Atatürk, neden seviyon”?
-”bizi türkiye’ye kabul etti, ev verdi”..
-”ama o Atatürk diğil ki, Atatürk öleli yüzyıl oldu neredeyse”..
****
(buradaki sözlerinden tayyip erdoğan’dan söz ettiğini anladım.. bazı açıklayıcı bilgiler verdim)
-”haaa, hatırladım vatanı için canını verdi Atatürk”..
-”yani, doğru sayılır tabi aliço, afferin.. başka ne yaptı”?
-”selanik’te doğdu”..
-”evet”?
-”tarlada kargaları kovaladı”..
****
aziz ve muhterem kardeşlerim,
vatanımızın bu heriflerin elinde düştüğü durum budur.. ilkokul çocuklarına tayyip bey bi kahramanmış gibi anlatılırken, Ata’mızın çocukluktaki tarla macerası (gerçi biz de bunu öğrendik, ama o da palavra diye biliyorum) ders diye okutulmaktadır..
çocuklarımızı, evlerimizde eğitelim.. çocuklarımızı bu karanlıklardan kurtaralım.. gerçekleri öğretelim..
ayşesi fatması, ahmeti mehmeti, aliçosu…….
Mustafa Kemal’e şükran duyarak yaşamayı öğrensinler..
borçlu oldukları şeyleri unutmasınlar..
cümleten hayırlı pazar’lar dilerim..
Allah’a emanet olunuz..
gürsullah hocaefendi

Mehmetozturk

Anlatılan % 100 doğru, Keşap’ın Yazlık köyünde 1990 yılında yaşandı. Müftü soruşturmayı bana açtı ve “seni Alucra Güllüce köyüne sürüyorum”, dedi. Tamam, geçen ay aylıklarımızdan para kesip diyanete yardım toplamıştın o paramı ver dedim. Müftü “sen hayır yaptın, hayır geri alınmaz” dedi. Müftüye ulan bana bak, size hayır geçer mi hem beni sürüyorsun hem de hayır istiyorsun sökül parayı dedim. O günün parası ile 18TL kesmişti, 20 Tl verdi, üzerini de vermiyorum, faizi olsun dedim. Ve Alucra’ya hicret… Bu davanın devamı tam Aziz Nesinlik, istersen bir kaç bölüm daha yazarım.

Mehmetozturk

Alucra ilçesine sürgün edildim, aradan bir kaç ay geçti-geçmedi, müftü bana doktora çıktığım için ceza verdi. Müftü de bir yakınımın güveyisi, yani enişte… “Yahu enişte herkes ceza veriyor anladım da sen niye verdin, doktora çıkmak suç ise doktorlar ve eczahaneler de suç işliyor, baksana hasta olunca doktora gitmek de suç listesine alınmış…” O günlerde müftünü de bir çocuğu olmuştu, önüne gelene bir paket marlboburu sigarası hediye ediyordu, tabi bana sigara vermedi. “Bak Mehmet hoca, sen gelmeden önce buraya ünün geldi, şimdi sana ceza vermezsem bu adamı idare ediyor diye bana ceza verirler, nasıl olsa sen ceza almaya alışıksın, arada bir ceza veririm, kusura bakma, benim yükseklerde gözüm var” dedi. Ve bu müftüyü çok geçmeden il müftüsü yaptılar… Not: Bu olay % 100 katışıksız doğrudur, kendisine güvenen ihbar edebilir. Sürgün anılarımın her biri diğerinden daha acımasızdır, arkadaşlar isterse devamını yazarım.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...