Giresun Sanat

DEĞERLENDİRME

DEĞERLENDİRME
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
4 kez
16 Temmuz 2021 - 0:30
sadece son bikaç gün içinde oldu;
*bi yıldır, türlü çeşitli nedenlerle atamadığımız adımı nihayet atıp, bilgi yurdu’muzun gıda departmanı olan ”giresun doğal pazarı”nın doğumunu başlattım.. piraziz kraliçesi canım demet öztürk kardeşimin; ”gürsel abi, yaz ayları ürünüyle eylül ürünleri aynı olmaz, eylül’deki hasatla başlarız” demesi rotamızı belirledi.. fındık ürünleri, meyve ürünleri, bitki ürünleri başlıklı 3 grubumuz olacak ve ilkin kısıtlı 8-10 çeşit ile başlayacağız..
*giresun kültürünün ”nadide” bi halkası olan arnik teyze’mizin, trabzon kimsesizler mezarlığında bulunan mezar yerinin bilgi yurdu’muzca satın alınmasının, mermerlerinin ve taşının yaptırılmasının organizesini tamamladım.. kurban bayramı sonrası teslim alacağız.. imece’mize el veren dostlarım sağ olsun..
*bu arada izler dergimizin temmuz sayısı çıktı, ki kanımca muhteşem bi sayı olmuş, yazar kadromuzun yüreğine sağlık.. bu arada izler dergimizin ağustos sayısı neredeyse tamamlandı, yine herkesin ellerine sağlık, harika bi sayı daha geliyo.. bu arada izler dergimizin ilk 6 sayısının ciltlenmesi de artık matbaa aşamasına hazır hale geldi, bayram tatili bitimi bu işe soyunacağız, ajandamızda gündem no 1 olarak bekliyo..
*ve ben nelerin derdindeyken, başıma neler geliyo? can akengin sanat galerisi’ndeki Atatürk portresi, boya badana bahanesiyle ve ”şunu depoya atın” talimatıyla kaldırılıyo.. bazı altın madalyalar yalnızca bazı insanlara yaraşır, zorla güzellik olmaz imiş, şehrimde ADD deyince halaa akla ben geliyorum kurban olayım, boyacı arkadaşın beni çağırmasıyla olaya müdahil oluyorum ve galeri’ye Atatürk portresini yeniden taktırıyorum.. polis çağırmak zorunda kalarak hem de..
****
kimseden takdir beklediğim yok, ben işimi-görevimi yapmaktayım sadece.. ama çok hayret ettim, şu Atatürk portresi olayında şehir çalkalanmış, herkes benden övgüyle söz etmiş.. hangi dağda kurt öldü lan?
yemezler.. artık çok geç.. giresun’un yeni insanıyla işim olmaz.. eskilerle zaten kol kolayız..
****
sanırım yanlış anlaşılan bi yön de var.. benim akp’li yöneticilere en ufak bi kızgınlığım olmadı.. sıkıntı bizim tarafta.. haberdar ettiğim halde, ADD ve chp cephesinden hiç kimse oraya gelmedi.. ne ayıp bişi diğil midir sizce de? biz, bilgi yurdu yönetiminden 4 kişi ve tesadüfen oracıktan geçen 3-5 dostumuzla direndik ve ”giresun meydan savaşını” kazandık..
daha da net bilgi vereyim.. bencileyin; ”kim indirdi kardeşim o fotoyu” diye bağıra çağıra galeri’den içeri girdiğimde, şehrimin yüz karası bi insan da oradaydı.. güya sanat sever, güya doğa sever, güya Atatürk sever görünür, palavracı herif.. hemen oracıktaki işyerine kaçtı, daha benim ilk sözcüğümde..
onunla da işim bitmedi, bitmeyecek..
****
olayın son boyutu da şudur;
-”yahu sen dernek başkanısın.. dernekçilik insan ile yapılır, neden sakin olmuyorsun”??
önce şunu diyeyim, bilgi yurdu’muzun sadece adı dernektir.. biz, kültür-sanat-eğitim-tarım ve spor beşgeninde bi oluşumuz.. Atatürk ise kırmızı çizgimizdir.. ileride vakfa dönüşüp, yolumuza devam edeceğiz..
kimseyi memnun etmek gibi bi kaygımız yoktur.. kimseyi pohpohlamak, şeyini okkalamak gibi bi derdimiz yoktur.. yolumuza taş koyanı ezip geçmekten kaçınacak durumumuz yoktur.. biz, dergidir-kurstur-konserdir-sergidir-paneldir-tiyatrodur vb’dir ürünlerimizi sunarız, yararlanmak isteyen gelip çiçeklerimize konar, balını alır gider.. bal yemek istemeyen, bugüne değin olduğu gibi bok yemeye devam etsin, ben ne yapayım?
benimle bu anlamda hemfikir olmayan, hemen şu anda bilgi yurdu’muzdan ayrılabilir, hiç sıkıntı yok.. bencileyin, hiçbi kurumu götüm ayrı-başım ayrı oynayarak yönetmedim, ”doğru” tektir.. her konuda tektir, her yerde tektir, her zaman tektir..
şu giresun’da yazdıklarımdan, dediklerimden, icraatımdan eğer alınan varsa alınacak, darılan varsa darılacak arkadaş, benim kervanım yürüyecek!!!
kişisel onurumdan ve Ata’mızın namusundan daha kıymetli hiçbi değer yoktur..
daha ne diyeyim..
selam ve sevgilerime,
kardeşiniz
gürsel apo ekmekçi
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...