Giresun Sanat

En Şerefli En Mutlu Gün…

En Şerefli En Mutlu Gün…
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
18 kez
23 Nisan 2023 - 16:40
PAZAR’LIK
not defteri..
a) her bayram olduğu gibi, uyku tutmadı yine.. sabahın körü, ayaktayım.. bilemiyorum, sizlere ayıp gelmiyo mu 23 nisan sabahı sokakta olmamak?
b) elbette 19 mayıs sabahları için de geçerli.. 29 ekim sabahları, 30 ağustos sabahları için de geçerli bu duygu.. hatta 27 mayıs için de.. hatta 1 temmuz için de..
c) bu sokakları ite köpeğe bırakmaya gelmez kardeşlerim.. cadde’de şöyle bi görünsem yeter.. bilsinler, bilirler, bilecekler; buraların bi ruhu var.. binlerce eski giresunluyu temsilen o ruhun, gazi caddesinin bi sahibi var..
d) sosyal medyanın tek faydası, ölümlerden haberdar oluyuz be gürselcüüm diyenlere aynen katılmakla birlikte, şunu da diyecem ilaveten, “at tarrağına konmuş kelebek” kavramını pekiştirmeye de yaradı sosyal medya..
e) bi bakmaya görebilir olduk; siyasete atılmış kelebek, tribünde oturan kelebek, imza günü yapan kelebek, mekâna gitmiş kelebek.. yeni giresun, ne yapsa yakışmayan, ne giyse yaraşmayan, ne yazsa okunmayan, nereye gitse doldurmayan, falan insanlar kenti olmuş çıkmış.. eski giresun’un pokunu yesin bunlar..
f) acaba, “şeker tadında bayramlar” dileği biçiminde bi klişe icat olunmayaydı, ne yazacaktı şeker bayramlarında bu embesil güruh? ahabu meraktan ölmesem iyiydi.. acaba, ulan ne kadar enteresan, ne kadar yaratıcı bişey yazdım, ne kadar farklıyım ben yaa der midir için için, bizlere her şeker tadında bayramlar dileyen?
g) bayramınız mübarek olsun’u da geçmeyelim bu arada.. sizce ne demektir bu? içimizde kime verilmiştir bişeyi mübarek kılma yetkisi? ayıp diğil midir? günah diğil midir? ayrıca bu laf herkese edilmeli midir? gider, anıtkabir’de bu sözü edersin.. gider, bi şehit mezarında bu sözü edersin.. yolda-sokaktaki aamedin, meemedin, ayşenin, fatmanın bayramı neden mübarek olsun?
h) kimseye boş yere rütbe vermeyin kardeşlerim.. kimseye boşuna değer vermeyin kardeşlerim.. benim verdiklerim hep tepeme çıktı, hepsini çöpe atmak zorunda kaldım.. 50 yaşımdan sonra akıllandırdı yaşam beni..
i) 23 nisan’ın serin havada olanı makbuldür.. o minik bedeninle tören alanında üşüyecen, yoksa büyüdüğünde adam olamıyon! bugün de hava serince biraz.. eski 23 nisanlar gibi.. durun bakalım, belki müjdecisidir ilkokul bando takımlarının da yola çıktığının? dur gız, hemen gidip bakayım cumhuriyet ilkokulu’nun bahçasına? minik majör apo ekmekçi yönetimindeki okul bandosu yola çıkmış mı? minik majör bi yandan püsküllü değneğini sallayıp, bi yandan diğer eliyle “iki” işareti yapıp, bi yandan da ağzıyla “gel gel güzelim gel” diye anımsatma komutu veriyo mu borazan takımına?
j) Add başkanlığım boyunca sadece bikez çelenk bıraktım Ata’mızın manevi huzuruna.. çok şehit verdiğimiz bi dönemdi.. sağıma bi oğlumu aldım gençlik kollarımdan, soluma bi kızımı.. asker selamı durduk Atatürk’e ben ve iki gencim.. ve ardımızda sıralanmış tüm örgütüm.. en az minik majör apo kadar duygulu idi o an, pek sayın gürsel ekmekçi bey.. (dünyada, genelkurmay başkanlığınca Anıtkabir’e bırakılan dışında tüm çelenkler palavradır)
k) yoksa çelenk nedir ya? veya şunu da desem yanlış mı olur, dedenden-babandan-kendinden bi zincir gibi gelen bi altyapın yoksa.. boşver gardeşim, eksik kalsın çelenk koyman.. uzaktan aynı kelebeğe benziyon?
l) hep unuttum ifadesini kimimiz “hiç unuttum”
olarak söyleriz.. mesela, toplantıya gelmeyen birisi, “ula apo ben unu hiç unuttum a” der!!! yaşam böyle bişeydir, uzatmaya gerek yok.. her koyun kendi bacağından asılır, kimseyi sırtımda taşıyacak halim yoktur.. benim yolum belli, kervanım belli, gelip katılmak senin tercihindir kardeşim.. bu dikenli yolda yürümek yürek ister.. sen olmasan da yürürüm ben.. bigün o zirveden aşşaa baktığımda, “ula ben seni hiç unuttum a” der, tükürür geçerim..
m) şimdi her tarafta var bir düğün / çünkü en şerefli en mutlu gün……
bugün, tıpkı o çocuk şarkımızda dendiği gibi, padişahın vatanımdan kovulduğu gündür..
Allah tekrarını nasip etsin..
****
kardeşlerim,
hepinize sağlıklı pazarlar dilerim.. önce Allah’a sonra Türk hekimlerine emanet olunuz..
dr gürsel ötker
giresun ünv tıp fakültesi kalp hastalıkları hastanesi içimde ahaböyle bi yumruk gibi bişi var servisi uzmanı
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...