Giresun Sanat

ÖNSÖZ NİYETİNE…

ÖNSÖZ NİYETİNE…
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
16 kez
27 Nisan 2023 - 21:50
61 nolu Mayıs 2023 sayımız matbaaya ulaştı. Yuvamız Yeşilgiresun’daki yoğunluğa göre, en kısa zamanda sizlerleyiz.
Trabzon dergisi olsaydık, 61 nolu sayı için koparılacak kıyameti tahmin edebiliyor ve o konulara hiç girmiyorum.
Sahipsiz Giresun deyip geçmek isterdim de… Çok şükür ben sahipsiz değilim!
****
Anneler Günü, 1 Mayıs, Deniz Gezmiş ve arkadaşları, 19 Mayıs, Giresun Mayıs Yedisi Aksu Şenliği, Edip Cansever… Belirlediğimiz ana temalarımızdı. Fahri Ekmekçi tümünü birden tek sayfaya sığdırdı. Çok da güzel etmiş.
Hatice Yılmaz öğretmenimiz Anneler Gününü işledi. Gözleriniz dolacaktır. O mübarek yazıyı Derya Sayın abimin unutulmaz çizimlerinden biriyle perçinledik.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ben yazdım. Kimselere bırakmadım. Bu eşsiz insanları hiç anlamamış bir güruh, yalan yanlış yazınca deliriyorum, ne yapayım?
Mektuplardan vazgeçmiyoruz. Dergimize hareket ve renk katıyor çünkü, yurdun ve dünyanın dört bir yanındaki yazarlarımız. Evin, İzmir’den yazdı, Halil Abi Kumyalı’dan… Ahmet Zeki Abi Pera’dan mektup gönderdi, Nihat Abi Görele’den…
Rukiye ve Norveç, Görkem ve Kanada, Gönül ve Tirebolu, Yalçın Abi ve Berlin bu ay “kadro dışı”… Çok büyük “futbolcuları” bile kulübede oturan Real Madrid duygusudur bu, övünmek gibi olmasın! Yahu neden olmasın, aksine, varsın övünmek gibi olsun.
Ertuğrul kardeşim, Şükrü Erbaş’ın Bağbozumu Şarkıları kitabını tavsiye etti bu ay. Sıradan kitap dostluğu ile gerçek kitap dostluğu arasındaki fark nedir diye soracak olursanız, yanıt bizim Ertuğrul’dur.
Necla, Mercedes Sosa’yı yazdı. Kontralto ses nedir, bilenler daha da beğeniyle okuyacaktır. Anneler gününde özellikle yer verdik, Latin Amerika’nın annesi unvanlı opera sanatçısına. Teşekkürler hayat!
Seyfullah Çiçek hocamız Kemençe Ordinaryüsü Picoğlu Osman’ı yad etti… Ayhan Yüksel hocamız ise Kolbastı gerçeğini… İkisi de bilimsel makaledir, okumanızı salık veririm… Ayhan Abininki sanırım 2 bölüm daha sürecektir.
Genç kızımız Mila az ve öz yazılarını sürdürdü. Ben, doğduğu günü bildiğim bu “sıpaya” hayranım… Diğer gencimiz Ali ise; düğündü, balayıydı derken epeyce işi astı ama Giresun pidesi gibi kutsal bir konuyla yeniden mesaiye başladı. Her Pazar birer gıymalı yiyiniz diyorum, başka ne diyim?
Şehrimde doğmuş en “ilginç” heriflerden Hüseyin Küçükaydın evleri yazdı. Bu çocuğu takip edin. Bizim ekibi okudukça, her ipini koparanın kitap yazıyor olmasına gülüp geçeceksiniz.
Mevlüt kardeşim 40’lı yıllardaki Espiye ilçemizden söz etti. O zamanlar nahiye imiş Espiye. Giresun’un bucağı deyip geçmesin kimse. Şehrimiz pekçok konuda dünyanın inci tanesidir. İlçeleriyle bile…
Dr Ruşen kardeşim Giresun’daki ilk 1 Mayıs’a değindi. Ömer de Fotoğraf ve Hikayesi sayfalarında 1 Mayıs’ı işledi. Buraları, Sarper Özsan’ın unutulmaz 1 Mayıs Marşı ile taçlandırdık.
Seher, Cumhuriyet Kadınlarını yazmayı sürdürdü. Ayla Algan’ı anlattı. Şükür olsun, sevgili Doğan Turan ağabeyim sayesinde Ayla Hanım’ı mekânımda ağırlamışlığım var… O üst düzey sohbete eşlik etmişliğim var…
Mekân derken? Elbette Giresun’un Masal Sanat Kafe’sinden söz ediyorum. Canım Nermin Teyzem, “illa ki Masal’ı yazacağım Gürsel” diye tutturunca daha fazla direnemedim. “Mayıs ayında yazıver bari teyzecüüm, kuruluş yıldönümünde” dedim. 1 Mayıs 2012’de kurulup 8 yıl boyunca Giresun’un Beyoğlu’su olarak nam salan, müdavimlerinin yüzde 80’ini hanımefendilerin oluşturduğu kainattaki tek mekân artık yok, malumunuz. Tam karşısında Kınacı Ömer Abi’nin dükkânı var diyip susayım, çünkü konuşursam kalp kırarım.
Hilmi Taşkın abim 19 Mayıs’ı her zamanki klasıyla ilmik ilmik işledi. Atatürk’ün bu yorulmaz askerini kutluyorum.
Serdar Ustaoğlu ise seçimlere değindi. Son zamanların en naif seçim yazısıdır, okuyunuz.
Orhan abimle 40’lı yılların Erkek Sanat Enstitüsü’ne gittik. Mehmet Aksu abimle 80’lerin Erzincan cezaevine gittik… Aziz abimden Giresunsporluluk nedir birkez daha öğrendik. Okuyunuz, lazım olur.
Mayıs Yedisi, Ahmet Kaçar ve Muzaffer Ertuğrul şiirleriyle dergimizde vücut buldu.
Ve Edip Cansever şiirleri…
Ve Can Akengin şiiri…
Ve Şükrü Erbaş şiiri…
Yahu tutmayın beni kardeşim, göğsümü gere gere meydan okuyorum. Türkiye’nin en iyi dergisiyiz.
****
Kıymetli dost İsmail Çetin. Büyük yazar Yaşar Akalın… Listemizde olup da yer verilemeyen Haldun Taner ustamız.
Mahcubuz, telafi ederiz.
****
Son olarak; muhteşem ön kapak Ömer Ermiş’e aitti… Benim rahmetli kedim Bıcır’a ithaf edilmiş hüzünlü arka kapak Oğuz Çalışkan’a aitti… Teşekkür ediyorum.
Bir hafta kafa izni…
Sonra Haziran sayımız…
Uzun incedir yolumuz.
Gece gündüz gideriz.
En derinden sevgilerimle.
Gürsel Ekmekçi
CAN AKENGİN BİLGİ YURDU DERNEĞİ BŞK
Bir yazı görseli olabilir
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...