Giresun Sanat

damar damar üstüne

damar damar üstüne
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
46 kez
07 Mayıs 2023 - 10:46
PAZAR’LIK
öyle abartıldığı gibi son şans falan olmamakla birlikte, çok önemli bi seçim öncesinde, son haftanın önemli günlerindeyiz..
gitmekte olduğunu anlayan insanlara özgü çılgınlıklar yapılabileceği kuşkusundayım, ilkin bunu bilesiniz.. dünkü, sanırım cumhuriyet tarihinin en görkemli mitingiydi.. benzerini ne gördüm ne duydum.. ekran başında, eyvah, sn. kılıçdaroğlu’na bi suikast mermisi gelecek diye korkuyla bekler oldum..
şükür, öyle bişey yaşanmadı..
tersine, milyonlar, bi cumhurbaşkanı için atılabilecek en ağır, en yüz kızartıcı sloganı bile haykırdı ki, bırakın kurşunu, atom bombasından da etkiliydi..
daha bunun altından kalkılamaz..
ben, devlet terbiyesiyle büyümüşüm, kendi adıma utandım, üzüldüm.. bi cumhurun başı, nasıl kendini bu hallara düşürür?
ama, kendi düşen ağlamayacak, ne diyim şimdi?
****
pazar yazımı erkenden yazıp dinlenmeye çekileyim bari dedim.. çünkü Ulus gazetesi ailesi bu vatanın kişisel ikbal duygusundan uzak, kuvvayi milliye ruhlu tek medya örgütlenmesidir.. bu önemli haftada kafaca sağlam durması lazım gelen vatansever insanlarız biz..
****
dünkü Ulus makalem ise, bi başka mitingi konu edinmişti.. tayyip erdoğan’ın giresun mitingine dair izlenimlerimi kaleme aldım, yazı işlerinin rica ve beklentisi üzerine..
iyi bi yazı ürettiğimi düşünüyorum.. çok güzel mesaj ve telefonlar aldım çünkü.. az önce, “ula ne oluyu bu gadar, ne yazmışım bakiim” merakıyla okudum kendimi, ki iğrenç bi duygudur kendini okumak, şu notu ihmal ettiğimi anladım..
mitinglere biat kültürüyle giden akp seçmeni de.. türlü çeşitli menfaat beklentileriyle boyunu göstermeye giden chp seçmeni de.. Atatürk’ten uzaklar.. çözüm, bu insanlarda diğil.. adı henüz konmamış üçüncü bi grup Türk insanı olsa gerektir..
(akp içindeki hakiki inanmışları, chp içindeki gerçek yurtseverleri tenzih ederim)
ve dünkü muhteşem kalabalık, işte o üçüncü grubun müjdecisi gibiydi adeta..
****
ben size yine yazılmamışı yazayım..
o mavi rengi kim önerdi Atatürk’ün partisine? malum turkuvaz, Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi olanların rengiydi.. hani, Atatürk de kimmiş, Türklüğün niçin atasıymış, O’ndan öncesi yok muydu diyen zihniyetin rengi.. mizah konusu yaptığımız bornozoğulları beyliği falanların rengi..
buradan yola çıkarak, milli takımımızın forma rengini bile turkuvaz-beyaz yapmadılar mı bi dönem? o görgüsüz saraylarına, o mavi halıları döşemediler mi?
şanlı al bayrağımızın yanında, asırlık kırmızı chp bayrağının yanında, o mavi flamaların işlevi nedir?
kime, ne mesaj veriyorsunuz?
****
(size şöyle dökeyim içimi.. unutmuşum hangisiydi, ama son seçimdi sanırım.. chp genel merkezindeki seçim odasında görev yapan genç dostum bana bilgiler yağdırıyor ve nasıl ki tüm Türkiye fatih portakal’ı izliyorsa, binlerce insan da benden takip ediyordu gidişatı, an be an..
akp kazandı o seçimi de.. ama genç dostum diretiyordu.. hayır, biz kazandık, pes etmeyin, hakkınızı arayın, tüm rakamlar elimizde diyordu..
ama chp kurmaylarından bi ses çıkmıyordu????
sonunda, “dostlarım, başka yerde aramayın, gerçek vatan hainleri chp’nin danışman kadrosudur, chp’nin bilgi işlem ağının başındaki isimlerdir” yazıyor, üzüntüden fenalaşıyor ve canım olcay’ım tarafından kalp krizi endişesiyle hastaneye götürülüyordum)
****
(o danışmanların, o bilgi işlem verilerini yönetenlerin adları tek tek elimizde mevcuttur.. hesap sorma ve yargılama günü elbette gelecektir.. hiç kuşkunuz olmasın..
vatanın bu duruma düşmesinde, kimi akpliler zemzem suyu ile yıkanmış kalır bunların yanında)
****
muhterem kardeşlerim,
aklınızı başınıza alın.. alın ki her şey gerçekten çok güzel olsun..
hepinize sağlıklı pazarlar dilerim.. önce Allah’a sonra Türk hekimlerine emanet olunuz..
dr gürsel ötker
giresun ünv tıp fakültesi dolaşım yolları hastalıkları hastanesi damar damar üstüne binmişler servisi uzmanı.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...