Giresun Sanat

ALİ GÜNEYGÜL DEDİĞİN BİR GÜZEL ADEM…

ALİ GÜNEYGÜL DEDİĞİN BİR GÜZEL ADEM…
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
32 kez
11 Mayıs 2023 - 7:33
* sabahın kör vakti çiğse’nin bağıra çağıra ağlamasıyla uyandım.. odasına pür telaş fırladığımda, gördüğüm manzara karşısında donup kaldım.. rahmetli kedimiz Bıcır’ın fotoğrafına sarılmış; “çocuğum, çocuğum, çocuğum” diye dövünüyordu çiğse.. nefessiz mi kaldın çocuğum diye ağıt yakıyordu bi de canım kızım..
* ve daha bikaç gün evvel minik yağmur’um da demedi mi, “baba bugün Bıcır’ın kırkı çıktı”!! yine susup kaldımdı..
* bikez daha gururla andım canım olcay’ımı, bana bu denli soylu iki evlat verdiği için.. çocuklarımın yüksek nitelikleri o’nun eseridir.. deli yönleri bendendir.. yokluğu yine burnumun direğini sızlattı, sevdiceğimin..
****
* cumhuriyet gazetesi 99. yaşını kutluyordu bu esnada.. ruhum bedenden bi de o yönüyle oynuyordu.. nasıl ki bizim Ulus Gazetesi kurtuluş savaşımızın medya ayağı ise, cumhuriyet gazetesi genç cumhuriyetin yayın organıydı.. Mustafa Kemal’in yunus nadi’ye ” benim hakimiye-i milliyem ile senin yenigün’ün” gibisinden bi paylaşım içeren gurur dolu bi ifadesi olduğunu biliyorum.. biri Ulus’un ilk adı, diğeri cumhuriyet’in.. tam detayını unuttuğum o asil cümle, bu iki gazetenin birbirini tamamladığı anlamındaydı.. bi işbölümünün başarısını dile getiriyordu..
* kendi gazetemde, cumhuriyet gazetesinin 99. yaşını kutlayan bi yazı göremedim.. nedendir diye kimseye soracak diğilim tabi, ben kendi köşemde gerekeni yazacam elbet..
* beni cumhuriyet okuru olarak büyüten babama kurban olayım.. bu sayede Ata’mızın diğer gazetesinin yazarı olabildim.. ruhuna armağan olsun.. cumhuriyet gazetesinin 99. yaşı hepimize kutlu olsun..
****
* yine bu duygularla dolu dolu yaşar iken, bi sohbetimiz sırasında sevgili aynur hancıoğlu ablamdan muhteşem ötesi bişey öğreniyordum.. bitanecik annesi, büyük bi rastlantı eseri deniz gezmiş, yusuf aslan ve hüseyin inan’ın mezarının ayak ucunda yatmaktaymış.. yine delirdim oracıkta.. ah be ablam diyebildim, işte nur içinde uyumak budur..
****
* sonra? bana her gittiğim yerde sorulan “konserleriniz ne zaman” sorusu.. bakın arkadaşlar,
1) ben timur selçuk’un şan-solfej ve armoni öğrencisiyim.. bu itibarla, giresun’da (elbette ünv.deki akademisyen hocalarımızı ayrı tutarak) üzerime müzisyen tanımam.. bu özgüvene dayanarak diyorum ki, şehrin en iyi iki korosuna sahibiz, bilgi yurdu olarak.. thm ve tsm korolarımız konserlerine aslanlar gibi hazırdır..
2) ama bizim kimseyle yarışımız yok.. yurdumuzda 1 milyon kişinin vefat ettiği bi deprem daha yeni yaşanmışken, ayna karşısında taranacak saçımız yok.. mahallede yangın var yahu..
****
* sevgili ali güneygül ağabeyim, benim tıfıllık arkadaşlarım can, caner ve canan’ın dayısı olur.. bu yüzden “dayucuum” derim bu güzel insana..
* işin gerçeği, ali abimle çok uzun bi geçmişimiz falan yoktur.. marmaris’te yaşar zaten.. buraya geldiği bi yaz, masal cafe’de tanıştık ve birbirimizi çok sevdik, hepsi budur.. aynı kafada ve aynı delilik frekansında yaşamak dışında bi ortak yönümüz de yoktur valla..
* canım ali dayucuum dün bi video paylaştı.. aşağıda izleyeceksiniz zaten.. gezip görüp mutlu olduğu yerlerin arasında bizim masal da var.. nasıl duygulandım anlatamam.. tuttuğun altın olsun ali abim..
* bana soruluyo hâlâ? masal’ı bi daha ne zaman açacakmışım? masal cafe’nin müdavim kitlesi yaşlandı, bi çoğu ölüp gitti, personel bile çoluk çocuğa karıştı.. hem, masal’ı hakeden kaç kişi kaldı giresun’da? biz, o ruhu taşıyanlar, bilgi yurdu’muzda beraberiz zaten.. benim şu yaştan sonra şerefsiz ve edepsiz kahrı çekecek halim mi kalmış?
* ben, ayrı olsak da olcay’ım, kızlarımız.. biz gidip nerede oturursak, orası masal’dır, herkes kendi derdine yansın..
****
“bekle dedi gitti ben beklemedim, o da gelmedi, ya / ölüm gibi bişey oldu ama, kimse ölmedi”
dinleyin bu şarkıyı..
bazen kızlarımla konuşuruz, yaa size de Bıcır evin içinde dolaşıyo gibi oluyo mu, deriz..
aaaa evet diye çığlık atarız..
kediler öldükleri evi terk etmez derler..
çocuğum, çocuğum, çocuğum!!
nefessiz mi kaldın!!!
****
ali dayucuuma selam olsun..
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...