Giresun Belediyesi geride kalan dört yılda onlarca farklı etkinlik ile Giresun’un kültürel hayatına katkı sunan projelere imza attı.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu göreve gelmesinin ardından şehrin belediyecilik anlamında kalkınması gereken her noktasında uyguladığı projelerden biri olan Kültür Sanat Belediyeciliğinde her kesim vatandaştan büyük beğeni toplayan çeşitli çalışmalara imza atıldı.
Şehrin kültür sanat hayatına katkı sunmak adına konserlerin yanında gerçekleştirilen bilimsel, tarihi, kültürel, eğitici ve sanata yönelik her türlü etkinliklerle birlikte vatandaşların hayatına önemli bir artı değer katıldı. Kültür sanat çalışmaları kapsamında gerek Kitap Fuarları gerekse özel programlar ile birlikte yazar ve okur buluşmaları gerçekleştirilerek, şehrin kültür hayatına çeşitlilikler katılarak tüm vatandaşların ilgi alanına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.
Giresun Belediyesi sahne sanatlarında da vatandaşlarımızın keyifli nitelikli zaman geçirmeleri için Konservatuvar ve Tiyatro birimleri tarafından geride bıraktığımız 4 yılda 689 adet farklı gösteri düzenlendi.
2.700’ü aşkın kişinin hazırlanmasında görev aldığı gösteriler aracılığıyla Vahit Sütlaş Sahnesi, Kültür ve Fuar Merkezi’nin yanında çeşitli köy okulları ve farklı illerden gelen özel davetlere istinaden gösteriler yapıldı. Gerçekleşen gösteriler aracılığıyla 229 bini aşkın seyirci ile buluşuldu.
Şehrin hafızasına sahip çıkmak üzere kurulan Giresun Belediyesi Kültür Yayınları tarafından 4 farklı özel kitap hazırlandı. Hazırlanan kitaplar okuyucular ile ücretsiz olarak buluşuyor. Kültür Yayınları tarafından ayrıca şehrin kültür sanat hayatını yaşatmak ve duyurmak amacıyla yayınlanan Şehir Düşünce Gazetesi de belirlenen periyotlarda okuyucular ile buluşuyor.
Giresun Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konserler, 3 farklı kitap fuarı, festivaller, şenlikler, sergiler, söyleşiler ve özel organizasyonların arasında bulunduğu 40’ı aşkın farklı etkinlik ile 600.000’e yakın kişinin katılımı sağlandı.
Şehrin ihtiyaçlarına çözüm olan projelere imza atan Proje ve AR-GE birimi geçtiğimiz 4 yılda 12 farklı proje ile yaklaşık 10 Milyon TL’lik hibe desteğini şehre kazandırdı.
2023 yılının başında Türkiye’nin ilklerinden olarak şehre kazandırılan Giresun Belediyesi Düşünce Okulu açıldığı günden bugüne 7 farklı atölyeye ev sahipliği yaparak belirlenen konuya ilgi duyan vatandaşların katılımı ile özel atölye çalışmalarını devam ettiriyor.
Aksu, Kumyalı ve Çıtlakkale Bilgi Evleri ile birlikte şehrimizin en değerlileri öğrencilerimize atölye, sergi ve özel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz 4 yılda 6.600’ü aşkın öğrencinin doğrudan hayatına dokunan faaliyetler gerçekleştiren Giresun Belediyesi Bilgi Evleri 17 farklı atölyede hizmetlerini devam ettiriyor.
Vatandaşların talep ve şikayetlerinin dinlenerek hızla çözüme kavuşturulduğu Beyaz Masa birimi geride bıraktığımız 4 yıla yakın sürede 50 bini aşkın dilekçeye çözüm sağladı. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun göreve gelmesinin ardından kurulan Beyaz Masa birimi vatandaşlar ile belediye arasındaki iletişimi sağlıklı ve devamlı kılmak adına çalışmalarına devam ediyor.
Giresun’un turizm değerinin artması adına gelen yerli ve yabancı turistlerin Giresun’da nitelikli zaman geçirebilmeleri için altyapı çalışmalarını yapan Turizm Koordinatörlüğü koordinasyonunda Botanik Turizm Danışma Merkezi, Atapark Turizm Danışma Merkezi, Kale ve Botanik arasında araç ile transfer planı, Giresun Kalesi iç kısmında Gezi Aracı, Botanik Bölgesi Zipline Planı, Gedikkaya Yamaç Paraşütü, Gedikkaya Dağcılık Tırmanış Duvarı, meydan, meryemana, kale, botanik, plaj, sokakbaşı Tur Otobüsü park alanları, Giresun Gastronomi Atlası, Mayıs Yedisi Tarihi ve Kültürel Araştırması gibi çeşitli çalışmalara devam ediliyor.