Giresun Sanat

DEĞERLENDİRME…

DEĞERLENDİRME…
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
12 kez
10 Haziran 2023 - 10:43
Minik bir şakayla başlayayım. Tan Türker kardeşim, günlerdir elinde telefon, biriyle konuşup sık sık hava durumu bilgisi ediniyordu. Açık hava konserimizin tarihini netleştirme peşinde koşturup duruyordu.
Kulak misafiri olup, şaşırıyordum bense? “Ses etmiyim, sanırım Allah’la konuşuyorlar” demeye başlamıştım tam, duyduğum sözcükler o kıvama ulaşmıştı. Meğerse meteoroloji müdürünü ararmış!
Şaka niyetiyle okudunuz di mi burayı, yüce Allah’ın gönlünü incitmekten sakınırım? Şükür ki “ol” dedi o büyük kudret ve 8 Haziran tarihli Millet Bahçesi THM konserimiz olabildi.
Şimdi yine elimizde telefon. Sezon finali anlamındaki 45’lik Plak Nostalji Gecesi’nin tarihini saptama çabasındayız.
****
Sizlere bazı gerçeklerden söz etme zamanı geldi. Edeyim ki, ne kadar taş varsa yerine oturuversin artık.
Arkamızdan konuşulanı bilemem ama yüzümüze söylenen övgü cümlesi şu; “Kısa sürede herkesi, 10-15 yıllık, hatta 70 yıllık kurumları geride bıraktınız, helal olsun”…
Doğru bir tespit değil bu. Birincisi kimseyle yarışmıyoruz, geride bırakma diye bir kavram düşünemeyiz. İkincisi biz zaten 99 yıllık bir kurumuz, zaten en öndeyiz, kimsenin emeğine saygısızlık etmiyoruz, ama herkesten de “rütbesini” bilmesini, o sınırı aşmamasını bekliyoruz.
O güzel Giresun’dan, Can Akengin ve ekibinden gelen “maddi / manevi” genlerimiz malumdur. Bu itibarla herkese nasip kılınmamış bir duruş, vizyon ve yaşama bakışımız elbette ki vardır…
Omuz omuza durmak varken, hak edilmemiş boş bir kibirle şu şehirde burnu bir karış havada dolananlara başka ne diyebilirim?
****
Şubat ayında yaşanan büyük deprem felaketi Bilgi Yurdu’muzu da derinden sarstı. Günlerce kendimize gelemedik. Ve tüm faaliyetlerimizi durdurup yasa büründük. Mesela 6 Mart’ta, günü önceden alınmış, üniversitemiz ile salon sözleşmesi imzalanmış THM konserimiz var idi. Derhal iptal ettik.
Yaklaşık 3 buçuk ay gibi makul bir süre bekledikten sonra dinletilerimize başladık. Ve bilindiği üzere, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Konserlerimizi ard arda sunduk.
Ne var ki… Nasıl bir egoysa… Nasıl bir doymazlıksa… Nasıl bir boy gösterme gereksinimi ise????? Bilgi Yurdu’muz dışında hiçbir kurum bu matem sürecine layıkıyla uymadı. Sahnelerden geri kalmadı.
Bunu da tarihe not düşelim.
****
Konserlerimizde, yol arkadaşlarımın bana yaşattığı en büyük güzellik ise şu idi;
Halk Müziği ve Sanat Müziği korolarımız yaklaşık 70 kişiden oluşmaktadır. Ve sadece 4 kişidir her iki ekipte de yer alan… Yola çıkarken “Biz körlerle sağırlar birbirini ağırlar ekibi olmayacağız” diye basına demeç vermiş bir insanım.
Ne mutlu ki o vaadimi başarmış oldum.
Ne mutlu ki ekibimin yarısı gencecik evlatlarımız.
Ne mutlu ki bunların da çoğu ya konservatuvar öğrencisi, ya güzel sanatlar lisesi öğrencisi.
Beni, ardım sıra şu yukarıdaki cümleyle anımsayınız.
****
Dostlarım,
Plak Gecesi’ni de yapıp, Eylül ortasına dek dinlenmeye çekileceğiz.
Bu süre içerisinde; İzler Dergimiz devam edecek… Gıda markamız Belemit’in yazlık ürünü Giresun Çileği Reçelinin üretim ve satışları sürecek… Spor Kulübümüz Hilalspor’un yüzme ve briç şubeleri faal olacak.
Tüm sevenlerimize hürmetlerimi sunarken, yol arkadaşlarıma “Gürsel Ekmekçi’nin olduğu yerde ikinci olunmaz” ilkemiz doğrultusunda, her konuda açık ara “şampiyon” oldukları için teşekkür ediyorum.
En derinden sevgilerimle.
Gürsel Ekmekçi
CAN AKENGİN BİLGİ YURDU DERNEĞİ bşk.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...