Giresun Sanat

Harşit Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü: Türkiye’nin İkinci Çanakkale’si Unutulmadı

Harşit Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü: Türkiye’nin İkinci Çanakkale’si Unutulmadı
22 kez
12 Şubat 2024 - 15:46

Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, Harşit Zaferi’nin 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Şehitlerimiz için anma programına katıldı.

1. Dünya Savaşı’nda Ruslara karşı Türk Ordusu’nun ve Millî Mücadele kahramanlarının destansı savunmasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurulan Harşit Savunması Vakfı’nın ilk etkinliği, 12 Şubat Pazartesi günü Harşit Zaferi’nin 106. yıl dönümünde fidan dikimi etkinliğiyle gerçekleşti.

Program, Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün destekleriyle, Tirebolu – Doğankent karayolu üzerinde devam eden Harşit Savunması Anıtı (Mesire Alanı) içerisinde düzenlendi.

Etkinliğin açılışında katılımcılar, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı coşkuyla seslendirdi.

Program, Harşit Zaferi Bildirisi’nin okunmasıyla başladı. Ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Giresun Milletvekilleri Ali Temür ve Prof. Dr. Nazım Elmas’ın konuşmalarının ardından, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, katılımcılara hitap ederek; Harşit Vadisi’nin Karadeniz’in Çanakkalesi olarak nitelendirilen ve 1. Dünya Savaşı sırasında Rus işgaline karşı verilen efsanevi savunma ve direniş hikâyesinin ana üssü olduğunu vurgulayarak, vatan sevgisinin önemine dikkat çekti ve Şehitlerimizi rahmet ve tazimle andı.

Program, Harşit Savunması’nın 106. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen etkinlik kapsamında 106 fidanın toprakla buluşturulmasıyla devam etti.

Programın son bölümünde ise Giresun Müftülüğü din görevlilerince tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi.

Bu anlamlı etkinlikle, Harşit Zaferi’nin 106. yıl dönümü anıldı ve gelecek nesillere bu tarihi olayın önemi vurgulandı.

Etkinliğe, Vali Serdengeçti’nin yanı sıra Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas ve Ali Temür, Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kolluk görevlileri ve vatandaşlarımız katıldı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...