Giresun Sanat

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU: “BİLİM VE PLANETARYUM MERKEZİ GİRESUN’UMUZA DEĞER KATACAK”

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU: “BİLİM VE PLANETARYUM MERKEZİ GİRESUN’UMUZA DEĞER KATACAK”
5 kez
03 Mart 2024 - 10:29

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun gençlerin eğitim ve gelişimlerine verdiği önem doğrultusunda ikinci dönem projeleri arasında açıkladığı Bilim ve Planetaryum Merkezi, Giresun’a değer katacak.

Doğu Park ve Galericiler Sitesi Projesi içerisinde yer alacak olan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından desteklenen Bilim ve Planetaryum Merkezi’nin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

TÜBİTAK destekli Bilim ve Planetaryum Merkezi’nde öğrenciler bilime daha da yakınlaşacak olup, Bilim Merkezi; bilimle buluşturmayı, bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılmayı, bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı, deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmayı, bireyleri denemeye ve keşfetmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kurulacak olan Bilim ve Planetaryum Merkezi ile bilim ve teknolojinin önemi topluma uygulamalı olarak gösterilecek.

Merkez içerisinde fen bilimlerinden matematiğe, uzaydan doğaya birçok çeşitte deneysel ve uygulamalı etkinlikler yapılabilecek. Yine merkez içerisinde yer alacak olan planetaryum ile de 3 boyutlu olarak hem eğitim hem de öğretici videolar gösterime sunulacak.

 

ŞENLİKOĞLU: “GENÇLERİMİZE PEK ÇOK YÖNDEN KATKI SAĞLAYACAK”

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Bilim ve Planetaryum Merkezi’nde yürütülecek çalışmaların gençlerin pek çok yönden gelişimine katkı sağlayacağına değinerek: “Giresun yine bir ilki yaşayacak. Giresun Belediyesi Bilim ve Planetaryum Merkezimiz Sayın Bakanımızın da desteğiyle birlikte hayata geçirilecek. Merkezimiz içerisinde gençler; robotik kodlama, astronomi ve uzay bilimleri, zeka oyunları ve daha nicelerini bulabilecekler. İnanıyorum ki burada geçirecekleri vakitler onlar için önemli bir deneyim olacak. Buradan Sayın Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

 

Karadeniz’in en kapsamlı Bilim ve Planetaryum Merkezinde; planetaryum, 5 adet atölye, etkileşim sergi alanları, kafeterya, otopark yer alıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...