Giresun Sanat

“hayran sayfasında”

“hayran sayfasında”
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
25 kez
04 Mart 2024 - 10:02
aziz ve muhterem kardeşlerim,
bu hitap, sevenlerimce adıma kurulmuş bi “hayran sayfasında” çok uzun yıllardır kullanageldiğim bi tarzın girizgahıdır.. içten dindarları asla incitmeden, din tüccarlarıyla alay etmek gibi bi işleve sahiptir diyebilirim.. valla en azından ben bu niyeti taşımaktayım.. ötesini bilemem?
daha sonraları, türlü whatsapp gruplarında dostlarımla yaptığımız şamatalarda da “anahtar” cümlelerden biri oldu bu.. lakabım gürsullah hocaefendi oluverdi sonuç olarak.. tiyatrocu kardeşim ahmet öndaş (cübbesiz ahmet hoca) ile kendimizi, şehrin iki derin din uleması olarak görüyoruz bu sayede..
gülüyorum tabi, noolmuş?
fakat, ürettiğim her şeyin, şu dangalak şehirde benden izinsiz kullanımına alışkın olsam da.. bazı güzel kardeşlerimin sayfalarında bu hitabı gördükçe üzülüyorum.. helal-ü hoş olsun, kullansınlar elbette, ama başkasının sayfasında aynen “at tarrağına konmuş kelebek” gibi durduğunu da söylemek abilik görevimdir..
***
aslında ben iyi bi ekonomistim.. marmara ünv. ekonomi fakültesini kantinden bitirdiğim için, mezuniyetimle askerliğim arası boşlukta, “bakim ulan ben ne mezunuymuşum” gibi bi merakla, tüm okul kitaplarımı okudum.. bi bavul dolusu hiç yıpranmamış kitaplardı, tahmin edersiniz..
zorunlu bi ezber için okumakla, harbiden merak ederek öğrenme amaçlı okumak aynı şey diğil tabi.. o nedenle iyi ekonomistim diyorum.. asıl, timur selçuk hocamıza ait çağdaş müzik merkezi’nin şan bölümü mezunuyum, başka da bişi diğilim.. tüküreyim ekonomi diplomasına..
***
bikaç sene önce ekonomistliğim tuttu.. kehanette bulundum.. yıllardır 1 TL olan ülker çikolatalı gofrete zam gelince anlarsınız ekonominin halini dedim.. daha bu yaşanan kriz bişey diğil demeye getirdim..
ülker bile direnemedi, gofret 1,5 TL oldu.. o dönemde, şehrimizin gelmiş geçmiş en görkemli mekanı masal cafeyi kapatmak zorunda kaldım.. detayı uzun sürer, ama ölmeden önce (çok kalmadı) bu ve diğer bazı konularda bi basın toplantısı yaparak, şehrimi bazılarının kafasına geçireceğim.. o toplantıyı yapmadan son soluğumu vermeyeceğim, direniyorum.. tüm şerefsizler bilsin..
Allah var, gam yok..
yüce yaradan bunu bana nasip edecektir..
***
şimdi ülker çikolatalı gofret 5 TL.. hem de bu, indirimli fiyatı.. gramaj düştü, ambalaj kalitesi düştü, tahminen içindeki kakao yağı oranı düştü.. yetmedi.. zam kaçınılmaz oldu..
geçtiğimiz günlerde, devletin ekonomi yetkilisince gevelenen shrinkflasyon ve skimpflasyon kavramı kısaca budur zaten.. bi ara bilgi yurdu’na uğrayın, sevabına öğretirim..
***
asıl acı tablo şudur: bugün bi dostum aradı.. çok uzun yıllar sonra giresun’a gelmiş ve herdaim özlediği bişi olan gıymalı yaptırmak üzere fırına gitmiş..
-yaa gürselim, şaştım kaldım, yarım saat bile sürmedi, eve döndüm, annem de çok şaşırdı, ula oolum yoksa başkasının gıymalısını mı alıp geldin, dedi..
-ne diyun aliciğim yahu, kuyrukta 3 saat beklenmeyen gıymalının tadı olmaz ki.. hem caiz de diğildür böyle bi pide!
-fırıncı da üzgündü gürsel, artık çok az kişi gıymalı yaptırıyo dedi..
-eyvah! yazacam bunu.. beni hâlâ bi gıymalıolog olarak görüp de aramana sevindim kardeşim.. gıymalı geleneği biterse, ülke biter lan.. tehlike çok büyük, çok..
***
yılda bikez yaptığımız bilgi yurdu gıymalı gününü ikiye çıkarabilirim ancak, elimden başkası gelmez..
bu fikrimi nasıl olup da kimse çalmadı henüz, o da ayrı bi konu olarak beklesin..
kamuoyuna saygıyla arz ederim..
gürsel ekmekÇi
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...