Giresun Sanat

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü Çeşitli Etkinliklerle Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü Çeşitli Etkinliklerle Anıldı
3 kez
18 Mart 2024 - 23:09

Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’nin katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yılı çeşitli etkinliklerle anıldı.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Şehitliği’nde gerçekleştirilen çelenk sunma programın ardından, Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Çotanak Konferans Salonu’ndaki programa katıldı.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, anma programından önce Konferans Salonu Fuaye alanında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bayrak Sergisini” ziyaret etti.

Serginin ardından Çotanak Konferans Salonu’nda 18 Mart Pazartesi günü saat 10.30’da düzenlenen anma programı; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin salona teşrifleri ve protokolün yerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Programda ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edilerek Şehitlerimiz için dualar edildi.

Protokol konuşmalarıyla devam eden törende, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Milletvekilleri Ali Temür ve Prof. Dr. Nazım Elmas’ın ardından Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, katılımcılara seslenerek “İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü, milletimizin şahlanışının en güzide örneklerinden biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yılını sizlerle birlikte idrak etmekten büyük bir onur duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Öncelikle başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum. Ramazan ayına kavuştuğumuz gibi bayrama da sağlık, afiyet ve mutlulukla ulaşmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Vali Serdengeçti, konuşmasının devamında Çanakkale Savaşı’nın öncesinde ve sonrasında yaşanan tarihi süreçlere dikkat çekti. O dönemdeki zorlu şartları ve kahramanlıkları vurgulayarak, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelelerin önemini vurguladı.

Ayrıca, son yıllarda ülkemizin savunma sanayisindeki muazzam ilerlemelerine de değindi. Yerli ve milli üretimlerle güçlendirilen savunma sanayisinin, ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu başarıların, milletimizin azmi ve kararlılığıyla sağlandığını ifade etti.

Vali Serdengeçti, konuşmasını ise şu sözlerle tamamladı: “Bugün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yılını anarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, vatanımızı korumak uğruna fedakârca mücadele eden kahraman askerlerimizi, canlarını bu topraklar için seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, sizlere de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağlıkla kalın…”

Program, Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’nin konuşmalarının ardından Jandarma teşkilatının “Çanakkale” konulu sunumu ile devam etti.

Akabinde ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yılını anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen; ilkokullar arası “resim”, ortaokullar arası “şiir” ve liseler arası “kompozisyon” yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, ödülleri, Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Program, Giresun Fen Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “Çanakkale” konulu gösterisiyle sona erdi.

Çotanak Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına; Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas ve Ali Temür, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, şehit aileleri, gaziler, il protokolü, siyasi parti yetkilileri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...