Giresun Sanat

BİLGİ YURDU SUNAR!

BİLGİ YURDU SUNAR!
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
4 kez
23 Mart 2024 - 22:06
a) Bomba gibi bir İzler daha geliyor. Kalem en güçlü “silah” olduğuna göre tüm silah arkadaşlarımın yüreğine sağlık… Yine Bab-ı Âli mecmuası gibiyiz.
Sabahattin Ali kapak konumuz… Ama ramazana da 23 Nisan’a da ilkbahara da merhaba demişiz… Dahası da var.
Çok iyi olmuş çok…
Sizlerle olmamız 3-5 Nisan’ı bulur.
Bekleyiniz.
***
b) Tiyatro grubumuz Bilgi Yurdu Temsil Heyeti’ni gecikmeli ve en doğru kararla büyük usta Doğan Turan ağabeye teslim ettik. Gelmiş geçmiş tüm emek verenleri elbette baştacı ederek, günümüz faal oyuncularının tamamıyla dostluğumuza halel getirmeyerek diyorum ki, şehrimizde tiyatro ikiye ayrılmalıdır; Doğan Turan öncesi ve sonrası. Bu, nice yaşanmışlık ve gözlemler içeren bir tespitimdir, ödün verecek değilim. Doğan Abi şehrimizde tiyatroya çağ atlatmıştır.
Kendi payıma, zaten uzun zamandır bu kavuşmayı bekliyordum. Kısmet şu günlere imiş. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.
Ekipte, şehrimin gerçek entelektüeli sevgili Kemal Algün abim ile değerli kardeşim Zeliha Çolak da bulunmaktalar. Ki, izlediğim ve çok başarılı bulduğum oyunculardı, aramıza hoşgeldiler. Giresun’un genlerinde var olan ve bugün de süregelen “nitelikli tiyatro topluluklarına” bir yenisini eklediğimizi düşünüyorum.
100 yıl önceki adıyla yeniden yaşama kattığımız Temsil Heyeti, iktisadi işletmemiz bünyesinde çalışacaktır, bilinmesini dilerim.
Ve yeni arkadaşlarıma da anımsatmak isterim; benim olduğum yerde hiçbir konuda ikinci olunmaz. En önde olacaksınız!
Yolumuz açık olsun, hadi bismillah.
***
3) Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarımızın “bahar ve yaz dönemi” konserlerinin tarihlerini biliyorum. Onlar için de bekleyiniz diyorum, az kaldı. Repertuarlarından davetiye tasarımlarına kadar herşey tamam!
Bilgi Yurdu’muz profesyonelce yönetildiği için, ayrıntılı açıklamayı canım kardeşim Tan Türker yapacaktır. Benim görevim sadece “kurmak”, “yol haritamızı” sunmak ve ekibimin yolundaki “barikatları” paramparça etmektir…
Yaptım. Yaparım. Yapacağım.
(Sözüngelimi, tiyatro bölümüyle ilgili açıklamaları da bundan sonra Doğan ağabeyim yapmalıdır)
***
4) Belemit markalı gıda ürünlerimizi, ramazan sonrası Şebnem Pastaneleri’nden temin edebileceksiniz.
Bunun da detayları tamamdır.
En derinden sevgilerimle.
Gürsel Ekmekçi
CAN AKENGİN BİLGİ YURDU DERNEĞİ BAŞKANI
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...