Giresun Sanat

“arkadaş terzi galiba”

“arkadaş terzi galiba”
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
62 kez
18 Nisan 2024 - 20:15
aziz ve muhterem kardeşlerim,
ömrünce hiç ceylan görmemiş insanlar olarak, içinde ceylan geçen türkülere nasıl olup da bu derece duygulandığımızı en az 19 yıldır düşünmekte ve sorgulamakta olan bi kişiyim..
konu hakkında hiçbi sonuca ulaşamadığımı, siz değerli müminlerle de paylaşmak isterim..
sizler de boşuna kafa yormayınız..
***
halk türkülerindeki “malatya” olgusu da bu yönüyle çok derin ve enteresandır..
bu ilimiz sınırları dahilinde ne engin bi deniz, ne everest endamında bi dağ….. ne dünyaca ünlü bi orman, ne azgın bi şelale….. ne eşsiz bi manzara, ne çileli bi göçmen kuş vardır.. işin gerçeği, kainatta benzersiz kayısısı olmasa, malatya’nın insanlık alemine en ufak bi katkısı da yoktur..
ve yurdumuzda, haritaya baksa malatya’nın yerini bulamayacak en az 50 milyon türk vatandaşı yaşamaktadır..
tüm bunlara karşın, “sevdiğin yar malatya’ya değmeli” dizesinin, bütün türk erkekleri olarak içlerimizi titretmesinin de bilimsel bi izahını olacağını sanmıyorum..
siz de sanmayınız..
***
zavallı ben.. bu türküyü “sevdiğin gız dünyalara değmeli” diye söylüyordum bi zamandır.. kötü kötü sövecem bak! ne dünyası, ne değmesi..
üzülmeyiniz..
geçen bi yerde okudum bunu.. “bi köynek yaptırdım kolu düğmeli”.. artık ne kadar dertli söylediysem, insanlar bana “arkadaş terzi galiba” der gibi baktılar..
boşveriniz..
***
kamuoyuna saygıyla arz ederim..
prof dr gürsel ekmekÇi
Türkiye Terziler Odası Genel Başkanı
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...