Giresun Sanat

Fen Edebiyat Fakültesi’nin “Atatürk” Temalı Konferansları Başladı…

Fen Edebiyat Fakültesi’nin “Atatürk” Temalı Konferansları Başladı…
3 kez
09 Mayıs 2024 - 22:58
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla, Mayıs’2024 ayı içerisinde bir dizi konferans planlandı.

Konferans serisinin ilki 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Güre Yerleşkesi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi. “Atatürk ve Spor” konulu bu ilk konferans, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen tarafından verildi.

“Atatürk ve Spor” konulu konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Günay Kaya, MHP Giresun İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün ile birlikte çok sayıda öğrenci ve personel katıldılar.

Konferanstan önce bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamaları çerçevesinde “Atatürk” temalı seri konferanslar planladıklarını belirterek, ay içerisinde “Atatürk ve Kadın, Atatürk ve Çocuk, Atatürk ve Sanat gibi başka başlıklarla da anma etkinliklerine devam edeceklerini bildirdi.

“Atatürk ve Spor” konulu konferansın hatibi Prof. Dr. Mehmet Türkmen ise yaptığı konuşmasında, Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önemi o devirde yaşanmış somut olaylardan örnekler vererek anlatmaya çalıştı. Güreş, cirit, binicilik ve okçuluk başta olmak üzere ata sporlarının Türk Kültürünün önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Türkmen, Atatürk’ün spor konusuna bu bakış açısıyla yaklaştığını belirterek, Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi bir taraftan savaş devam ederken, diğer taraftan yeni Türk devletinin sporun kurumlaşması için canla başla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Yaklaşık 15 yıldan bu yana, Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Uluslararası Geleneksel Spor Oyunları üzerine bir çok ülkede akademik etkinlikler düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Mehmet Türkmen, Türk dünyasının bu anlamda çok zengin bir coğrafya olduğunu belirtti.

Konferansın bitiminde Prof. Dr. Mehmet Türkmen;  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Dekan Prof. Dr. Beyhan Kesik ile MHP İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu tarafından tebrik edilerek, kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...