Giresun Sanat

”pazar yazısı”

”pazar yazısı”
Gürsel EKMEKÇİ( gursel@sanatlayasam.net )
8 kez
28 Mart 2021 - 16:02
PAZAR’LIK
İZLER’imizin nisan sayısına kafa patlatmanın tatlı yorgunluğu var üzerimde.. o yüzden yeni bi ”pazar yazısı” üretecek derman bulamadım.. ama bi okur mektubu hızır gibi yetişti imdada..
İZLER’imiz hiç ummadığımız yerlere doğru emin adımlarla gidiyo.. bunun bilincindeyiz.. yüce Allah ”ol” der ve olur.. o büyük günü tüm kalbimizle bekliyoruz..
****
okur mektubunu yayımlama amacım; kendimi bi halt sanmak diğil.. böbürlenme diğil.. hele ki benimle sidik yarışı yapan bikaç densize; ”size hiç okur mektubu gelmedi, asla da gelmeyecek” biçimli bi had bildirme hiç diğil..
okuyun bakalım, sözü bi yere getireceğim..
****
hicabi yıldız adlı okurumun yazdıklarını, ki tanımam bilmem, harfine dokunmadan paylaşıyorum.. buyurunuz;
mrhb gürsel bey, sizin gibi düşünmesem, yaşamasam da yazılarınızı keyifle hep okuyorum, takibimdesin. mesela son yazınızdaki ”pancar çorbası yiyerek kutlayalım” cümlesini müsaadenle alıp, onu biraz allayıp pullayıp fıkra yapacağım. belki bir mecliste ”ben giresun fatih caddesinde gederiken iki dene uşak fingirdeşip gonişiilerdi” diye anlatırım.
giresun kültür ve ananesine vukufiyetiniz, basit bir meseleyi bile sunumdaki başarınız… sizi takdir ediyorum. ancaak, lakiin sizin bazı yazılarınızda itikaden sıkıntılı cümleler olabiliyor. bak severim seni, hatasız kul olmaz, mesela o zıkkımlandığın desem abes olur, demiim, içtiğin şarapları yazıya dökme, meclislerde dile getirme. madem öyle bir halt ediyorsun, tövbekar ol, şikar etmiş gibi yazma. rabbimin affına sığın. şuna emin ol karıştırdığı haltları cüretkarane, ortaya döküp, cümle alemi şahit tutanları rabbim affetmez. iyi bildiğim adamların günaha batmasını istemem. şimdiye kadar bu minvalde kime bir şey dedimse, hep beni ”sen şekilci olma, benim kalbim temiz, dünyaya bi daha mı gelcüük, sosyalleşme, bu üzüm suyu, vs” daha bi sürü maval okuyarak, güya beni madara etmeye çalıştılar. emme sen öyle yapmazsın. benden bu kadar, kal sağlıcakla.
****
şimdi de verdiğim yanıtı yayımlayayım:
saygıdeğer hicabi bey,
sizlerden gelen her sözcüğün başımın üstünde yeri vardır. çok duygulandım, çok teşekkür ederim, tüm iltifatlarınıza minnettarım.
diğer konuya gelince, lütfen samimiyetime inanınız, ben inançlı bir insanım. yazılarımda bunu da hissetmiş olmalısınız. sadece Atatürk düşmanlarıyla mesafeli dururum, o kadar.. iyi bir müslümanın Atatürk’ü her zaman hayırla anması gerektiğini düşünürüm.
bir buçuk yıla yakın süredir alkol de kullanmıyorum zaten. içki masası muhabbetlerini çok yazdım, evet, çünkü iyi bir mizah konusudur. bu muhabbetlerde bile eski kalitenin kalmadığını gördükçe soğudum oralardan. ama hiçbir yazımda alkolü / sarhoşluğu övdüğümü sanmıyorum. bilmeden yaptımsa, valla haklısınız, halt etmişim.
şaşıracaksnız şimdi, alkol kullanan, daha doğrusu, içmeyi bilmeyip de alkol aldıkça terbiyesizleşen insanlardan nefret ediyorum.
tanışmak umuduyla.
iyi ki varsınız. selam ve saygılarımla.
****
yeşilgiresun gazetesi okuru hicabi bey’le yazışmamız bu kadar idi..
aziz ve muhterem kardeşlerim, diyeceğim şudur,
geçende kadınlarla ilgili bişeyler yazdım.. alınanı çok oldu.. oysa ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum.. onlar da kendilerini iyi bilirler; bazıları kadın hareketine, kadın haklarına zarar vermekteler.. cumhuriyet düşmanlığıyla öyle bi ruh hastası olmuşlar ki, göremiyorlar hallerini.. bikez daha yazayım, bilinçsizler, entelektüel diğiller, bi kadına yakışmayacak denli bakımsız ve kaba sabalar, maganda erkeklerden sadece ve sadece bi çük’leri eksik.. antipatik geliyorlar insanlara, güven vermiyorlar.. bunlar var olduğu sürece, memleketimizin kadın problemi asla çözülmez..
****
işte okurumun yazdıkları da bunun ”erkek” versiyonu..
sade vatandaşa antipatik geliyoruz.. içmeyi bi bok sanıyoruz.. alkol masasında olmayı, hadi geçtim ”entellik” anlamında, sanat ve edebiyat dostu anlamında takılmış bi maske olarak kullanmayı, zamparalığa da alet ediyoruz..
gördüm, yaşadım, nefret ettim ve kurtuldum bu seviyesiz heriflerden. şimdi sadece bikaç güzel dostumla, pek nadir, o da muhabbete eşlik etme anlamında, azıcık alkol alıyorum..
herkese salık veririm..
****
okuruma verdiğim yanıtta tekbi eksik var.. bunu yazamadım.. insanların kutsal bildiği şeyleri eşelemeye gerek görmedim.. neydi bu? inançlı bi insanım, ama asla müslüman diğilim, diyemedim.. başta islam, tüm dinler Allah’ın büyüklüğüne hakarettir, diyemedim.. onu da sizler biliniz..
cümleten hayırlı pazarlar dilerim..
Allah’a emanet olunuz..
emekli vaiz gürsullah hocaefendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...