Giresun Sanat

Vali Serdengeçti, GRÜ’de Hamsi Şenliğine Katıldı

Vali Serdengeçti, GRÜ’de Hamsi Şenliğine Katıldı
7 kez
12 Aralık 2023 - 15:43

Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, Geleneksel Hamsi Şenliği etkinliğine katıldı.

Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen Geleneksel Hamsi Şenliği, 12 Aralık Salı günü Güre Yerleşkesi’nde renkli bir atmosferde gerçekleşti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenliğe; Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’nin yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Hamsi Şenliği açılış konuşmalarıyla devam etti. Ev sahibi Rektör Can, Hamsi Şenliği’nin üniversitenin öğrencileri arasında dayanışma ve kaynaşma amacı taşıdığını belirterek, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz hamsi şenliği etkinliğimize hoş geldiniz. Hamsinin balık çeşitleri içerisindeki yeri Karadeniz’de farklıdır. Etkinliğimizde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Vali Serdengeçti, “Giresun Üniversitesinin nicelik ve nitelik yönünden yükseldiğine şahitlik etmekten onur duyuyorum.

Çok yakında çok daha iyi bir seviyede olacağına inanıyorum. Üniversitemizin mezunlarını çok iyi yerlerde göreceğimizi düşünüyorum.

Bu güzel etkinlikte sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve geleneksel lezzetlerin sunumuyla devam etti. Vali Serdengeçti, etkinliğin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek günü tamamladı.

Vali Serdengeçti, etkinlik sonrası yapmış olduğu paylaşımda “Giresun Üniversitemiz tarafından düzenlenen Geleneksel Hamsi Şenliğine katıldık.

Öğrencilerimize 500 kilo hamsinin ikram edildiği, halk oyunları ve konserlerle zenginleştirilen bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” cümlelerine yer verdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...