Giresun Sanat

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NUN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NUN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
8 kez
03 Aralık 2023 - 11:11

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda: ’’Sevgi Tüm Engelleri Aşar’’ diyerek engellilik konusundaki toplumsal farkındalığın her zaman önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Şenlikoğlu, belediye olarak engelli vatandaşlar için çeşitli çalışmalar yürüttüklerine değinerek: “Giresun Belediyesi olarak bizlerde her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Aksu Mahallesi’nde DOKAP iş birliği ile yürüttüğümüz Engelsiz Yaşam Merkezimizin yapımı tamamlandı ve en kısa sürede de inşallah açılışını yapacağız. Ayrıca belediyemizde hayata geçirdiğimiz Engelli Birimi ve Erişilebilirlik Komisyonu engellilerimiz için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Engelli hemşehrilerimize ihtiyaçları doğrultusunda belediye olarak ulaşım desteği sağlıyoruz. 19 Eylül Spor Salonu yanında bulunan üst geçide engelli bireylerimiz, yaşlılarımız ve çocuklu ailelerimiz için asansör yaparak devreye soktuk. İmkânlarımız dâhilinde onların yaşadığı sorunların çözülmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi için çeşitli projeler ve etkinlikler düzenliyoruz. Engelli vatandaşlarımız için çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek.” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, mesajına şöyle devam etti:

“Bütün engellerin sevgi, saygı, empati ve dayanışmayla aşılacağına inanıyorum. Doğuştan olabileceği gibi yaşamımızın herhangi bir döneminde fizyolojik veya psikolojik olarak sakatlık veya engellilik durumu ile karşılaşabiliriz. Bu durum yaşam standartları açısından çeşitli zorluklara sebebiyet verebilir.

Engelli bireylerimize ve onların ailelerine el uzatmak, yüklerini hafifletmek, sosyal yaşamda yan yana, omuz omuza durabilmek hepimizin vicdani sorumluluklarından biridir. Yaşamın her alanında fırsatlar sunulması gereken engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alması, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması gerekiyor.

Bu vesile ile tüm kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
ANKET

Sitem nasıl?

Sonuçları görüntüle

Yükleniyor ... Yükleniyor ...